Bel ons

Augmented reality app download via een QR code?

Een van de grote voordelen van augmented reality ten opzichte van QR codes is dat je geen lelijke logo’s op je printmateriaal hoeft aan te brengen. Augmented reality gebruikt herkent immers de werkelijkheid en voegt daar digitale content aan toe. Dit is tegelijkertijd ook een van die initiële uitdagingen voor een breed gebruik: hoe weten consumenten dat ze met het scannen van een poster iets unieks te zien krijgen?
Over een tijdje is augmented reality voor het bekijken van digitale content in de werkelijkheid net zo logisch als het gebruik van een internet browser. Dan staat de consument bij een poster met zijn mobiele telefoon en is verbaasd als er géén augmented reality toepassing start. Maar daar zijn we nog niet.

Een van de grote voordelen van augmented reality ten opzichte van QR codes is dat je geen lelijke logo’s op je printmateriaal hoeft aan te brengen. Augmented reality gebruikt herkent immers de werkelijkheid en voegt daar digitale content aan toe. Dit is tegelijkertijd ook een van die initiële uitdagingen voor een breed gebruik: hoe weten consumenten dat ze met het scannen van een poster iets unieks te zien krijgen?
Over een tijdje is augmented reality voor het bekijken van digitale content in de werkelijkheid net zo logisch als het gebruik van een internet browser. Dan staat de consument bij een poster met zijn mobiele telefoon en is verbaasd als er géén augmented reality toepassing start. Maar daar zijn we nog niet.

Augmented reality is een app

Technologieleveranciers claimen allemaal dat hún app straks de enige zal zijn die mensen willen gebruiken. Dan zou het een kwestie van tijd zijn totdat iedereen eraan gewend is. Aurasma heeft bijvoorbeeld al een deal gesloten met Telefonica, waarbij de app standaard wordt geïnstalleerd op alle geleverde telefoons.

Augmented reality is een hosting platform

Tegelijkertijd is er een enorme push naar white label apps, waarbij de technologie leverancier niet de app maar alleen het hosting platform aanbiedt. Alle grote leveranciers bieden deze optie. En waarom zou je dit niet doen als je zelf een ijzersterk merk hebt, een bestaande community of een innovatief idee?
Voor consumenten wordt het niet eenvoudiger, omdat zij alle verschillende apps moeten downloaden. Als dit uiteindelijk de meest bewandelde route gaat worden, hoe weet een consument dan wélke app hij moet gebruiken voor een bepaald beeld?

QR code

Om het consumenten makkelijk te maken om de juiste app te downloaden worden nu vaak QR codes gebruikt. De QR code heeft het voordeel dat consumenten op basis van het soort afbeelding al zien wat ze moeten doen. Dat is een voordeel dat bij augmented reality ontbreekt. Wat mij betreft is het zelfs een van de beste toepassingen van QR codes.
Het gebruiken van QR codes om de juiste AR app te vinden kan dus een oplossing zijn voor het kip-ei probleem waar we ons op dit moment in de levenscyclus van augmented reality bevinden. Al blijft het natuurlijk een beetje dubbelop om met een QR code een AR app te downloaden die vervolgens weer andere digitale content toevoegt.Augmented reality is een app

Technologieleveranciers claimen allemaal dat hún app straks de enige zal zijn die mensen willen gebruiken. Dan zou het een kwestie van tijd zijn totdat iedereen eraan gewend is. Aurasma heeft bijvoorbeeld al een deal gesloten met Telefonica, waarbij de app standaard wordt geïnstalleerd op alle geleverde telefoons.

Augmented reality is een hosting platform

Tegelijkertijd is er een enorme push naar white label apps, waarbij de technologie leverancier niet de app maar alleen het hosting platform aanbiedt. Alle grote leveranciers bieden deze optie. En waarom zou je dit niet doen als je zelf een ijzersterk merk hebt, een bestaande community of een innovatief idee?
Voor consumenten wordt het niet eenvoudiger, omdat zij alle verschillende apps moeten downloaden. Als dit uiteindelijk de meest bewandelde route gaat worden, hoe weet een consument dan wélke app hij moet gebruiken voor een bepaald beeld?

QR code

Om het consumenten makkelijk te maken om de juiste app te downloaden worden nu vaak QR codes gebruikt. De QR code heeft het voordeel dat consumenten op basis van het soort afbeelding al zien wat ze moeten doen. Dat is een voordeel dat bij augmented reality ontbreekt. Wat mij betreft is het zelfs een van de beste toepassingen van QR codes.
Het gebruiken van QR codes om de juiste AR app te vinden kan dus een oplossing zijn voor het kip-ei probleem waar we ons op dit moment in de levenscyclus van augmented reality bevinden. Al blijft het natuurlijk een beetje dubbelop om met een QR code een AR app te downloaden die vervolgens weer andere digitale content toevoegt.

02-01-2013