Bel ons

Augmented Reality Calorieën teller

Sommige mensen denken dat er meer kan met augmented reality dan in werkelijkheid nu haalbaar is. Neem nu de oproep op Freelancer.com voor een augmented reality calorieën teller.
De oproep vraagt om een app die elk soort eten herkent en weet hoeveel calorieën erin zitten. Dat laatste is niet zo’n probleem, dat kun je nog laten invullen door de gebruiker de eerste keer. Maar hoe ga je in hemelsnaam alles wat wij eten herkennen? Mijn boterham met kaas ziet er de ene dag anders uit dan de andere: het brood van vanochtend was vers van de warme bakker en daardoor danig ingedeukt. En hoe weet een app of ik er boter op heb gedaan? En of het jonge of oude kaas is? Calorietechnisch gezien is dat een wereld van verschil.

Sommige mensen denken dat er meer kan met augmented reality dan in werkelijkheid nu haalbaar is. Neem nu de oproep op Freelancer.com voor een augmented reality calorieën teller.
De oproep vraagt om een app die elk soort eten herkent en weet hoeveel calorieën erin zitten. Dat laatste is niet zo’n probleem, dat kun je nog laten invullen door de gebruiker de eerste keer. Maar hoe ga je in hemelsnaam alles wat wij eten herkennen? Mijn boterham met kaas ziet er de ene dag anders uit dan de andere: het brood van vanochtend was vers van de warme bakker en daardoor danig ingedeukt. En hoe weet een app of ik er boter op heb gedaan? En of het jonge of oude kaas is? Calorietechnisch gezien is dat een wereld van verschil.

Wat kun je herkennen met augmented reality?

Augmented Reality kun je omschrijven als het publiceren van digitale content op basis van de herkenning van een beeld. Maar je moet wel nadenken over de reikwijdte van de herkenning. De huidige technologie kan de Eiffeltoren herkennen, of elk specifiek beeld dat je vooraf hebt aangegeven als trigger image. Over een tijdje kan de technologie in mobiele telefoons waarschijnlijk live bewegende gezichten herkennen en associëren met een digitale identiteit. Maar het herkennen van een algemene boterham met kaas, met of zonder boter, oude of jonge kaas, dat zit er in de nabije toekomst niet in.

Welk budget heb je nodig?

Het project budget van 250-750 dollar lijkt me precies voldoende om aan deze opdrachtgever uit te leggen dat het gevraagde project niet mogelijk is.Wat kun je herkennen met augmented reality?

Augmented Reality kun je omschrijven als het publiceren van digitale content op basis van de herkenning van een beeld. Maar je moet wel nadenken over de reikwijdte van de herkenning. De huidige technologie kan de Eiffeltoren herkennen, of elk specifiek beeld dat je vooraf hebt aangegeven als trigger image. Over een tijdje kan de technologie in mobiele telefoons waarschijnlijk live bewegende gezichten herkennen en associëren met een digitale identiteit. Maar het herkennen van een algemene boterham met kaas, met of zonder boter, oude of jonge kaas, dat zit er in de nabije toekomst niet in.

Welk budget heb je nodig?

Het project budget van 250-750 dollar lijkt me precies voldoende om aan deze opdrachtgever uit te leggen dat het gevraagde project niet mogelijk is.

21-01-2013