Bel ons

Informatie in overvloed

Informatie, is er nou teveel of te weinig van? Aan de ene kant word ik overspoeld met informatie op het moment dat ik er niet om vraag. Informatie is er in overvloed. Aan de andere kant gebeurt het nog vaak genoeg dat informatie die ik nodig heb niet beschikbaar is. Kunnen we nu écht niet beter verzinnen dan Google-en?

Informatie, is er nou teveel of te weinig van? Aan de ene kant word ik overspoeld met informatie op het moment dat ik er niet om vraag. Informatie is er in overvloed. Aan de andere kant gebeurt het nog vaak genoeg dat informatie die ik nodig heb niet beschikbaar is. Kunnen we nu écht niet beter verzinnen dan Google-en?

Navigate the flood

LinkedIn vroeg mij onlangs of ik mijn profiel meertalig wilde maken. En daardoor las ik zelf ook weer mijn eigen introductietekst:
“New technology creates a seemingly unstoppable stream of information that reaches us from all sides. We can try to ingnore that stream, we can try to build a dam to contain it, we can try to drink all the water coming at us.
I believe we have to find a different approach. I believe we have to learn to swim and learn to build boats that can navigate this wild stream of information. That will help us achieve goals that we can now only dream of.
This is why I started Dutch Rose Solutions, to create the means to navigate the flood of information.”

Conversation Dashboards

Het gekke is dat deze tekst geldt voor de conversation dashboards die Dutch Rose maakt, maar ook voor de augmented reality toepassingen. Conversation dashboards verzamelen (open) data, visualiseren de data zodat mensen het kunnen lezen en geven vervolgens de mogelijkheid aan mensen om erover te praten en te redeneren.
Converstions Dashboards zijn een soort menselijk Business Intelligence Systeem dus. En dan blijkt dat mensen veel flexibeler zijn dan voorgeprogrammeerde software. Voorgeprogrammeerde BI systemen vragen een zeer uitgebreid data ontwerp of eigenlijk een zeer goed voorspellend vermogen van de programmeurs ten aanzien van wat er in de werkelijkheid kan gebeuren. Menselijke BI kan inspelen op onvoorziene omstandigheden: ontbreekt er data, dan weet er altijd wel iemand ‘in the crowd’ dat dat komt omdat de ene surveillerende wijkagent met vakantie was en de andere overspannen.

Augmented Reality

Augmented reality is ook een vorm van het navigeren van de informatievloed. Je eigen device (smartphone of tablet) zorgt ervoor dat de informatie gefilterd tot je komt, afhankelijk van je locatie, het weer of zelfs je kledingmaat.
Augmented reality plaatst digitale content in de werkelijkheid. Als je eenmaal deze definitie van AR hebt gehoord, dan weet je al zeker dat deze technologie een blijvertje gaat zijn. Waar je ook bent, wat je ook doet, als je meer wilt weten, dan hoef je alleen maar je telefoon ervoor te houden en voilà: daar is de gezochte informatie.
Een voorbeeld. In de grotere winkels is nooit genoeg personeel om je te helpen. Maar jouw telefoon weet raad: je scant een product en omdat je niet thuis bent zul je dus wel in een winkel zijn en toont de telefoon consumer reviews als eerste optie. Staat dat koffiezetapparaat dan thuis op je aanrecht, dan toont de telefoon de gebruikershandleiding en de mogelijkheid om koffiebonen online bij te bestellen.

Zo simpel kan het zijn. En zo simpel móet het ook zijn. Wie helpt er mee?Navigate the flood

LinkedIn vroeg mij onlangs of ik mijn profiel meertalig wilde maken. En daardoor las ik zelf ook weer mijn eigen introductietekst:
“New technology creates a seemingly unstoppable stream of information that reaches us from all sides. We can try to ingnore that stream, we can try to build a dam to contain it, we can try to drink all the water coming at us.
I believe we have to find a different approach. I believe we have to learn to swim and learn to build boats that can navigate this wild stream of information. That will help us achieve goals that we can now only dream of.
This is why I started Dutch Rose Solutions, to create the means to navigate the flood of information.”

Conversation Dashboards

Het gekke is dat deze tekst geldt voor de conversation dashboards die Dutch Rose maakt, maar ook voor de augmented reality toepassingen. Conversation dashboards verzamelen (open) data, visualiseren de data zodat mensen het kunnen lezen en geven vervolgens de mogelijkheid aan mensen om erover te praten en te redeneren.
Converstions Dashboards zijn een soort menselijk Business Intelligence Systeem dus. En dan blijkt dat mensen veel flexibeler zijn dan voorgeprogrammeerde software. Voorgeprogrammeerde BI systemen vragen een zeer uitgebreid data ontwerp of eigenlijk een zeer goed voorspellend vermogen van de programmeurs ten aanzien van wat er in de werkelijkheid kan gebeuren. Menselijke BI kan inspelen op onvoorziene omstandigheden: ontbreekt er data, dan weet er altijd wel iemand ‘in the crowd’ dat dat komt omdat de ene surveillerende wijkagent met vakantie was en de andere overspannen.

Augmented Reality

Augmented reality is ook een vorm van het navigeren van de informatievloed. Je eigen device (smartphone of tablet) zorgt ervoor dat de informatie gefilterd tot je komt, afhankelijk van je locatie, het weer of zelfs je kledingmaat.
Augmented reality plaatst digitale content in de werkelijkheid. Als je eenmaal deze definitie van AR hebt gehoord, dan weet je al zeker dat deze technologie een blijvertje gaat zijn. Waar je ook bent, wat je ook doet, als je meer wilt weten, dan hoef je alleen maar je telefoon ervoor te houden en voilà: daar is de gezochte informatie.
Een voorbeeld. In de grotere winkels is nooit genoeg personeel om je te helpen. Maar jouw telefoon weet raad: je scant een product en omdat je niet thuis bent zul je dus wel in een winkel zijn en toont de telefoon consumer reviews als eerste optie. Staat dat koffiezetapparaat dan thuis op je aanrecht, dan toont de telefoon de gebruikershandleiding en de mogelijkheid om koffiebonen online bij te bestellen.

Zo simpel kan het zijn. En zo simpel móet het ook zijn. Wie helpt er mee?

18-03-2013
,