Bel ons

Een boxer short met augmented reality?

Op LinkedIn stond vandaag een berichtje over Augmented Reality op een boxer. Heb je het plaatje? Wij zijn de afgelopen week op zoek geweest naar nieuwe toepassingen van AR, maar deze stond nog niet op ons lijstje.
Afgelopen woensdag hadden we de eer om een video interview te mogen opnemen met de kabinetschef van eurocommissaris Neelie Kroes, ZKH Prins Constantijn van Oranje. Het onderwerp van het gesprek was ICT, open data en innovatie, kortom de digitale agenda van Europa. Hoe maken we hier de juiste stappen in en krijgen we overheid, onderzoek en bedrijfsleven bij elkaar?
Van het gefilmde interview zullen we niet teveel vertellen (bezoek daarvoor het Nationaal Congres Open Data in Eindhoven http://www.openeindhoven.nl/), maar achteraf ontspon zich een discussie over Augmented Reality naar aanleiding van de voorbeelden van Dutch Rose Media.

Op LinkedIn stond vandaag een berichtje over Augmented Reality op een boxer. Heb je het plaatje? Wij zijn de afgelopen week op zoek geweest naar nieuwe toepassingen van AR, maar deze stond nog niet op ons lijstje.
Afgelopen woensdag hadden we de eer om een video interview te mogen opnemen met de kabinetschef van eurocommissaris Neelie Kroes, ZKH Prins Constantijn van Oranje. Het onderwerp van het gesprek was ICT, open data en innovatie, kortom de digitale agenda van Europa. Hoe maken we hier de juiste stappen in en krijgen we overheid, onderzoek en bedrijfsleven bij elkaar?
Van het gefilmde interview zullen we niet teveel vertellen (bezoek daarvoor het Nationaal Congres Open Data in Eindhoven http://www.openeindhoven.nl/), maar achteraf ontspon zich een discussie over Augmented Reality naar aanleiding van de voorbeelden van Dutch Rose Media.

Nuttige toepassingen van AR

De rol van het bedrijfsleven in de driehoek van overheid, onderzoek en bedrijfsleven is om nuttige toepassingen te vinden voor nieuwe technologie. Althans, toepassingen waar mensen bereid zijn geld voor te betalen.
Bij Augmented Reality zie je veelal nog toepassingen in de reclamewereld. Dat werd niet geteld als ‘nuttige’ toepassingen. En natuurlijk, ook wij zien AR graag gebruikt worden om maatschappelijke problemen mee op te lossen. Maar wij, van het bedrijfsleven, moeten toch eerst onze boterham verdienen.

Via het hart naar de portemonnee

Nieuwe technologie wordt vaak via amusement / passie geïntroduceerd bij het grote publiek. Het internet was geen succes geworden zonder de enorme massa mensen die met passie gigantische hoeveelheden tijd hebben gestoken in het maken van websites over onderwerpen die hen na aan het hart liggen. Bij Augmented Reality zal dat niet anders zijn: totdat er veel content is gecreëerd die via het hart tot ons komt zullen de grote bedrijven, de commerciële doelen en dus het geld niet geïnteresseerd zijn in de technologie.
En dus zoeken wij naar toepassingen die, gezien de huidige stand van zaken met betrekking tot de technologie, zowel commercieel als communicatief interessant zijn. Klanten bij wie innovatieve communicatie voorop staat, want die durven als eerste in te stappen. Communicatie waarbij beleving belangrijk is, want dat is wat de technologie levert.

Maatschappelijk belang van Augmented Reality

De oplossingen waarbij de patiënt thuis zijn medicijnen scant en via een video kan zien hoe ze moeten worden ingenomen, die ligt nog in de toekomst. Maar wellicht minder ver weg dan we op dit moment denken. Augmented Reality is het plaatsen van digitale content in de werkelijkheid. En zo beschouwd is je fantasie de grens van wat we kunnen én gaan maken!

Om nog even terug te komen op die boxer short: het bleek te gaan om een bokser die in augmented reality reageert op de aanraking van zijn handschoenen.Nuttige toepassingen van AR

De rol van het bedrijfsleven in de driehoek van overheid, onderzoek en bedrijfsleven is om nuttige toepassingen te vinden voor nieuwe technologie. Althans, toepassingen waar mensen bereid zijn geld voor te betalen.
Bij Augmented Reality zie je veelal nog toepassingen in de reclamewereld. Dat werd niet geteld als ‘nuttige’ toepassingen. En natuurlijk, ook wij zien AR graag gebruikt worden om maatschappelijke problemen mee op te lossen. Maar wij, van het bedrijfsleven, moeten toch eerst onze boterham verdienen.

Via het hart naar de portemonnee

Nieuwe technologie wordt vaak via amusement / passie geïntroduceerd bij het grote publiek. Het internet was geen succes geworden zonder de enorme massa mensen die met passie gigantische hoeveelheden tijd hebben gestoken in het maken van websites over onderwerpen die hen na aan het hart liggen. Bij Augmented Reality zal dat niet anders zijn: totdat er veel content is gecreëerd die via het hart tot ons komt zullen de grote bedrijven, de commerciële doelen en dus het geld niet geïnteresseerd zijn in de technologie.
En dus zoeken wij naar toepassingen die, gezien de huidige stand van zaken met betrekking tot de technologie, zowel commercieel als communicatief interessant zijn. Klanten bij wie innovatieve communicatie voorop staat, want die durven als eerste in te stappen. Communicatie waarbij beleving belangrijk is, want dat is wat de technologie levert.

Maatschappelijk belang van Augmented Reality

De oplossingen waarbij de patiënt thuis zijn medicijnen scant en via een video kan zien hoe ze moeten worden ingenomen, die ligt nog in de toekomst. Maar wellicht minder ver weg dan we op dit moment denken. Augmented Reality is het plaatsen van digitale content in de werkelijkheid. En zo beschouwd is je fantasie de grens van wat we kunnen én gaan maken!

Om nog even terug te komen op die boxer short: het bleek te gaan om een bokser die in augmented reality reageert op de aanraking van zijn handschoenen.

25-03-2013