Bel ons

Apps voor Eindhoven Challenge

Tijdens de Apps voor Eindhoven Challenge 2014 strijden ambtenaren, data-coders, hackers, designers en marketeers zij aan zij om met Open Data, informatiebronnen en kennis onze stad Eindhoven nog slimmer en beter maken.
Tijdens de Apps voor Eindhoven Challenge 2014 strijden ambtenaren, data-coders, hackers, designers en marketeers zij aan zij om met Open Data, informatiebronnen en kennis onze stad Eindhoven nog slimmer en beter maken.

Dutch Rose Media is doorgedrongen tot de finale van deze Challenge en mag komende vrijdag pitchen in de finale tijdens het Nationaal Congres Open Data. De andere twee deelnemers in de finale zijn Odysseus Solutions met hun app voor het ondersteunen van bezoekers op Strijp-S en de Trash App van G vd Sluijs cs waarmee je de ondergrondse afval containers kunt vinden.

Onze Stad

Het concept waarmee Dutch Rose Media meedoet heet ‘Onze Stad’. Een wijs man zei ooit: alles waar je ‘ons’ of ‘mijn’ voor kunt zetten, daar zijn we trots op. En dat mag ook met Eindhoven. Het RHCe heeft een schat aan informatie over Eindhoven (en omstreken). Al deze informatie in de vorm van verhalen en foto’s is toegankelijk via de website. Maar wanneer ga je naar die website? Hoe vinden we meer momenten waarop mensen behoefte hebben aan deze kennis?
Als we deze digitale content nu eens konden koppelen aan wandelingen. Wandelingen in de stad met verschillende thema’s of voor verschillende doelgroepen. Dan verrijken we de wandelingen, zodat er onderweg meer te beleven is én we geven die mooie content een extra platform met publiek. Een win-win situatie!
Augmented Reality is dan een technologie die nog een extra toegevoegde beleving biedt, omdat digitale content letterlijk in de wereld wordt geplaatst en alleen toegankelijk is op de goede plek. Het voordeel daarvan is dat je écht moet wandelen om te beleven en niet met een WII afstandsbediening heen en weer zwaait als stappenteller vanaf de bank.

Community

Met behulp van de content van het RHCe organiseer je relatief eenvoudig een initiële rijkheid aan routes, zodat er ook een publiek is dat de app zal willen gebruiken. Maar het wordt daarna pas écht spannend. We willen mensen de gelegenheid geven om hun eigen routes toe te voegen.
Dan kun je bijvoorbeeld zelf een augmented reality speurtocht maken voor de verjaardag van je kind. Je maakt gebruik van digitale content die wellicht al in de buurt beschikbaar is en voegt daar je eigen dingen aan toe.

Serendipiteit

Of je voegt een foto toe aan de ‘mooie bomen’ route. Of je roept mensen op om samen een wandeling te gaan doen: ‘Ik vertrek om 11 uur, wie loopt er mee?’ Of misschien willen lokale film/toneel/voorlees-verenigingen wel gebruik maken van dit podium.
Met dit platform is het begin er en de mogelijkheid om het uit te bouwen.
Dutch Rose Media is doorgedrongen tot de finale van deze Challenge en mag komende vrijdag pitchen in de finale tijdens het Nationaal Congres Open Data. De andere twee deelnemers in de finale zijn Odysseus Solutions met hun app voor het ondersteunen van bezoekers op Strijp-S en de Trash App van G vd Sluijs cs waarmee je de ondergrondse afval containers kunt vinden.

Onze Stad

Het concept waarmee Dutch Rose Media meedoet heet ‘Onze Stad’. Een wijs man zei ooit: alles waar je ‘ons’ of ‘mijn’ voor kunt zetten, daar zijn we trots op. En dat mag ook met Eindhoven. Het RHCe heeft een schat aan informatie over Eindhoven (en omstreken). Al deze informatie in de vorm van verhalen en foto’s is toegankelijk via de website. Maar wanneer ga je naar die website? Hoe vinden we meer momenten waarop mensen behoefte hebben aan deze kennis?
Als we deze digitale content nu eens konden koppelen aan wandelingen. Wandelingen in de stad met verschillende thema’s of voor verschillende doelgroepen. Dan verrijken we de wandelingen, zodat er onderweg meer te beleven is én we geven die mooie content een extra platform met publiek. Een win-win situatie!
Augmented Reality is dan een technologie die nog een extra toegevoegde beleving biedt, omdat digitale content letterlijk in de wereld wordt geplaatst en alleen toegankelijk is op de goede plek. Het voordeel daarvan is dat je écht moet wandelen om te beleven en niet met een WII afstandsbediening heen en weer zwaait als stappenteller vanaf de bank.

Community

Met behulp van de content van het RHCe organiseer je relatief eenvoudig een initiële rijkheid aan routes, zodat er ook een publiek is dat de app zal willen gebruiken. Maar het wordt daarna pas écht spannend. We willen mensen de gelegenheid geven om hun eigen routes toe te voegen.
Dan kun je bijvoorbeeld zelf een augmented reality speurtocht maken voor de verjaardag van je kind. Je maakt gebruik van digitale content die wellicht al in de buurt beschikbaar is en voegt daar je eigen dingen aan toe.

Serendipiteit

Of je voegt een foto toe aan de ‘mooie bomen’ route. Of je roept mensen op om samen een wandeling te gaan doen: ‘Ik vertrek om 11 uur, wie loopt er mee?’ Of misschien willen lokale film/toneel/voorlees-verenigingen wel gebruik maken van dit podium.
Met dit platform is het begin er en de mogelijkheid om het uit te bouwen.

24-02-2014