Bel ons

Een pitch met Mark Rutte in de zaal

Je kunt zeggen wat je wilt, maar als je krap 2 jaar geleden je bedrijf bent gestart en je mag nu je verhaal vertellen als de minister-president in de zaal zit, dan is dat behoorlijk vet. En hoe gaaf is het dan als blijkt dat hij je verhaal leuk vond, samen met een heleboel anderen.
Je kunt zeggen wat je wilt, maar als je krap 2 jaar geleden je bedrijf bent gestart en je mag nu je verhaal vertellen als de minister-president in de zaal zit, dan is dat behoorlijk vet. En hoe gaaf is het dan als blijkt dat hij je verhaal leuk vond, samen met een heleboel anderen.

Dutch Rose Media is nu 2 jaar onderweg met augmented reality. En de wereld rond deze technologie moet nog van de grond af aan worden opgebouwd. Een telefoon die begrijpt wat je ziet, dat vraagt weer een hele nieuwe manier van denken rond de toepassingen hiervan. Bij Dutch Rose verzinnen we die toepassingen en we vinden opdrachtgevers die ons enthousiasme delen en het avontuur samen met ons aan gaan.

Zo werken we aan projecten om je weg te kunnen vinden in een ziekenhuis, lampen en andere apparaten te kunnen bedienen zonder te weten waar het lichtknopje zit, printers te kunnen bedienen zonder de handleiding te hoeven lezen en historie en cultuur te kunnen beleven als je door de stad of door de natuur loopt.

Augmented Reality mainstream

Elke keer als wij succesvol weten uit te leggen wat augmented reality is en wat het in ons dagelijks leven kan gaan betekenen, dan is dat een overwinning. Als we mensen hebben kunnen meenemen in de mogelijkheden en zij ook zelf die mogelijkheden gaan zien, dan hebben we ons doel bereikt. Als ze begrijpen dat het geen enorme budgetten vraagt om iets magisch te kunnen doen, zodat ze mee durven gaan dromen.

Het succes van een technologie als augmented reality is niet afhankelijk van het slagen van Dutch Rose Media. Het is andersom, als AR straks geadopteerd wordt door de massa, dan is het succes van Dutch Rose gegarandeerd. Wij hebben de creativiteit om de toepassingen te bedenken en de technologische kennis om het uit te voeren.

En die massa, die zal worst wezen hoe de technologie heet. Die massa heeft voorbeelden en verhalen nodig die tot de verbeelding spreken. De massa-adoptie komt ook als mensen zélf content kunnen maken; kijk maar naar het internet. Hoe meer mensen in staat waren om actief mee te doen op internet (een website bouwen, een pagina publiceren of kleine berichtjes via social media delen), hoe meer mensen de technologie van het internet omarmden. Tegenwoordig praten we er niet eens meer over, maar nog niet zo lang geleden was het een hot issue of je online was of niet.

Zelf doen

Daarom hebben we bij Dutch Rose Media een app ontwikkeld waarmee mensen op basis van hun eigen video augmented reality kaarten kunnen maken én versturen. Je selecteert een video, wij halen 3 foto’s uit het begin van je video en jij kiest de leukste. Daarna schrijf je je bericht voor de achterkant van de kaart en selecteert het adres van de ontvanger. Die krijgt dan jou kaart via de postbode toegestuurd en ziet jouw video als hij de kaart scant met zijn telefoon. Doordat kaart en video bij elkaar passen krijg je een soort ‘Harry Potter’-effect: de kaart komt voor je ogen tot leven. Ook dat spreekt tot de verbeelding!

Dus Ferry van den Broek, Monique List, Joost Helms, en alle anderen van de Eindhovense VVD: dank voor deze kans om onze passie voor het voetlicht te kunnen brengen.

Tot slot

Dan nog even die meneer die na afloop naar mij toe kwam en het gesprek opende met “Kun je mij vertellen waarom al die pitches vanavond zo ontzettend slecht waren voorbereid?” Lieve meneer, ik geloof oprecht dat u mij heel veel waardevolle informatie had kunnen geven, maar door uw openingszin kreeg ik het gevoel dat ik mezelf en mijn medepitchers moest verdedigen. Je moet wel heel veel ervaring hebben om vanuit die positie weer open te staan voor de kennis die een ander heeft. Ik vind het jammer dat ons gesprek nu zo gelopen is, voor ons beiden een gemiste kans.

Dutch Rose Media is nu 2 jaar onderweg met augmented reality. En de wereld rond deze technologie moet nog van de grond af aan worden opgebouwd. Een telefoon die begrijpt wat je ziet, dat vraagt weer een hele nieuwe manier van denken rond de toepassingen hiervan. Bij Dutch Rose verzinnen we die toepassingen en we vinden opdrachtgevers die ons enthousiasme delen en het avontuur samen met ons aan gaan.

Zo werken we aan projecten om je weg te kunnen vinden in een ziekenhuis, lampen en andere apparaten te kunnen bedienen zonder te weten waar het lichtknopje zit, printers te kunnen bedienen zonder de handleiding te hoeven lezen en historie en cultuur te kunnen beleven als je door de stad of door de natuur loopt.

Augmented Reality mainstream

Elke keer als wij succesvol weten uit te leggen wat augmented reality is en wat het in ons dagelijks leven kan gaan betekenen, dan is dat een overwinning. Als we mensen hebben kunnen meenemen in de mogelijkheden en zij ook zelf die mogelijkheden gaan zien, dan hebben we ons doel bereikt. Als ze begrijpen dat het geen enorme budgetten vraagt om iets magisch te kunnen doen, zodat ze mee durven gaan dromen.

Het succes van een technologie als augmented reality is niet afhankelijk van het slagen van Dutch Rose Media. Het is andersom, als AR straks geadopteerd wordt door de massa, dan is het succes van Dutch Rose gegarandeerd. Wij hebben de creativiteit om de toepassingen te bedenken en de technologische kennis om het uit te voeren.

En die massa, die zal worst wezen hoe de technologie heet. Die massa heeft voorbeelden en verhalen nodig die tot de verbeelding spreken. De massa-adoptie komt ook als mensen zélf content kunnen maken; kijk maar naar het internet. Hoe meer mensen in staat waren om actief mee te doen op internet (een website bouwen, een pagina publiceren of kleine berichtjes via social media delen), hoe meer mensen de technologie van het internet omarmden. Tegenwoordig praten we er niet eens meer over, maar nog niet zo lang geleden was het een hot issue of je online was of niet.

Zelf doen

Daarom hebben we bij Dutch Rose Media een app ontwikkeld waarmee mensen op basis van hun eigen video augmented reality kaarten kunnen maken én versturen. Je selecteert een video, wij halen 3 foto’s uit het begin van je video en jij kiest de leukste. Daarna schrijf je je bericht voor de achterkant van de kaart en selecteert het adres van de ontvanger. Die krijgt dan jou kaart via de postbode toegestuurd en ziet jouw video als hij de kaart scant met zijn telefoon. Doordat kaart en video bij elkaar passen krijg je een soort ‘Harry Potter’-effect: de kaart komt voor je ogen tot leven. Ook dat spreekt tot de verbeelding!

Dus Ferry van den Broek, Monique List, Joost Helms, en alle anderen van de Eindhovense VVD: dank voor deze kans om onze passie voor het voetlicht te kunnen brengen.

Tot slot

Dan nog even die meneer die na afloop naar mij toe kwam en het gesprek opende met “Kun je mij vertellen waarom al die pitches vanavond zo ontzettend slecht waren voorbereid?” Lieve meneer, ik geloof oprecht dat u mij heel veel waardevolle informatie had kunnen geven, maar door uw openingszin kreeg ik het gevoel dat ik mezelf en mijn medepitchers moest verdedigen. Je moet wel heel veel ervaring hebben om vanuit die positie weer open te staan voor de kennis die een ander heeft. Ik vind het jammer dat ons gesprek nu zo gelopen is, voor ons beiden een gemiste kans.

11-03-2014