Bel ons

Lancering van hét innovatieve, augmented reality magazine voor de Nederlandse wachtkamer!

Vanaf vandaag ligt er een een nieuw gratis magazine in de Nederlandse wachtkamers: WAChT! WAChT! is een initiatief van José Bernaerts, oud hoofdredacteur van Santé, die het avontuur is aangegaan om in deze tijd een nieuw papieren glossy magazine te lanceren: “In de wachtkamers lezen mensen voornamelijk tijdschriften of browsen op hun mobiele telefoon. Met een juiste toepassing van technologie willen wij deze twee activiteiten combineren.” wachtapp-icon_big2

Vanaf vandaag ligt er een een nieuw gratis magazine in de Nederlandse wachtkamers: WAChT! WAChT! is een initiatief van José Bernaerts, oud hoofdredacteur van Santé, die het avontuur is aangegaan om in deze tijd een nieuw papieren glossy magazine te lanceren: “In de wachtkamers lezen mensen voornamelijk tijdschriften of browsen op hun mobiele telefoon. Met een juiste toepassing van technologie willen wij deze twee activiteiten combineren.”

Offline en Online gecombineerd!

WAChT! wil het laatste nieuws en entertainment bieden, met een focus op het gebied van health & beauty. Het unieke van de glossy is dat offline en online gecombineerd wordt. Om dit mogelijk te maken maakt WAChT! gebruik van augmented reality. Met augmented reality wordt digitale informatie toegevoegd aan papier en wordt het tijdschrift verrijkt met een online beleving. José Bernaerts: “Papier trekt mensen aan als geen enkel ander medium. Daar kan geen YouTube tegenop. Maar met de online verrijking houden we mensen geboeid op manieren die met papier niet mogelijk zijn.” Op YouTube is te zien hoe tal van artikelen in WAChT! tot leven komen door een geïntegreerde video of een spelelement. Dit biedt de lezer een magische beleving en zorgt voor interactie door middel van couponcodes, win-acties en direct respons bij het aanvragen van nieuwe recepten.

Augmented reality

De augmented reality is toegankelijk via de WAChT!-app, die gratis te downloaden is in de App Store/Google Play Store. Voor de ontwikkeling van deze app en de augmented reality is WAChT! een samenwerking aangegaan met Dutch Rose Media. Natasja Paulssen, creative director bij Dutch Rose Media: “Wij geloven in augmented reality voor print media, maar wel met één geintegreerde mobile presence. Je moet als merk niet versnipperd raken over meerdere losse apps. En een augmented beleving moet ook meer zijn dan een digitaal plakplaatje: digitaal moet een verrijking zijn van het papier. Bij WAChT! delen ze gelukkig deze visie en we zijn er dan ook trots op dat we deze app mochten maken”.

100.00 Exemplaren

WAChT! wordt gratis verspreid over 100.000 wachtkamers in Nederland. Van wachtkamers bij huisartsen en tandartsen tot aan de leestafels bij kappers en restaurants. WAChT! verschijnt tweemaandelijks. De eerste uitgave is vanaf vandaag aanwezig in de Nederlandse wachtkamers. In september zal de tweede editie uitgegeven worden.

Nieuwsgierig?

Scan dan de foto hieronder uit het juli/augustus nummer met de app ‘WAChT!’.
Column Henkjan Smits

WAChT! wil het laatste nieuws en entertainment bieden, met een focus op het gebied van health & beauty. Het unieke van de glossy is dat offline en online gecombineerd wordt. Om dit mogelijk te maken maakt WAChT! gebruik van augmented reality. Met augmented reality wordt digitale informatie toegevoegd aan papier en wordt het tijdschrift verrijkt met een online beleving. José Bernaerts: “Papier trekt mensen aan als geen enkel ander medium. Daar kan geen YouTube tegenop. Maar met de online verrijking houden we mensen geboeid op manieren die met papier niet mogelijk zijn.” Op YouTube is te zien hoe tal van artikelen in WAChT! tot leven komen door een geïntegreerde video of een spelelement. Dit biedt de lezer een magische beleving en zorgt voor interactie door middel van couponcodes, win-acties en direct respons bij het aanvragen van nieuwe recepten.

Augmented reality

De augmented reality is toegankelijk via de WAChT!-app, die gratis te downloaden is in de App Store/Google Play Store. Voor de ontwikkeling van deze app en de augmented reality is WAChT! een samenwerking aangegaan met Dutch Rose Media. Natasja Paulssen, creative director bij Dutch Rose Media: “Wij geloven in augmented reality voor print media, maar wel met één geintegreerde mobile presence. Je moet als merk niet versnipperd raken over meerdere losse apps. En een augmented beleving moet ook meer zijn dan een digitaal plakplaatje: digitaal moet een verrijking zijn van het papier. Bij WAChT! delen ze gelukkig deze visie en we zijn er dan ook trots op dat we deze app mochten maken”.

100.000 Exemplaren

WAChT! wordt gratis verspreid over 100.000 wachtkamers in Nederland. Van wachtkamers bij huisartsen en tandartsen tot aan de leestafels bij kappers en restaurants. WAChT! verschijnt tweemaandelijks. De eerste uitgave is vanaf vandaag aanwezig in de Nederlandse wachtkamers. In september zal de tweede editie uitgegeven worden.

Nieuwsgierig?

Scan dan de foto op deze pagina met de app ‘WAChT!’. 2014-1-83-Column-Henkjan

07-07-2014
, ,