Bel ons

Brainport Eindhoven breidt uit naar het bos

Op Strijp-S ontwikkelde augmented reality-wandelingen in het natuurgebied van het Leenderbos en De Groote Heide: met de Ons Bos-app voor mobile augmented reality. Wandelingen met een verhaal!

Over Ons Bos

De Ons Bos-app is een initiatief van Dutch Rose Media en Praktijk Spelendwijs en is in samenwerking met Staatsbosbeheer en met steun van het SRE ontwikkeld. Natasja Paulssen, oprichtster van Dutch Rose Media: “Met de Ons Bos-app plaatsen we digitale ontdekkingspunten in het bos. Je loopt nu niet meer gewoon hetzelfde rondje maar beleeft het bos op verschillende interactieve manieren.”
Ook Staatsbosbeheer is enthousiast over de Ons Bos-app. Robert Timmer, projectcoördinator: “De Ons Bos-app is voor Staatsbosbeheer een innovatieve manier en een kans om met ondernemers samen te werken. Samen met ondernemers en met een stevig gezamenlijk netwerk kunnen we het ‘Ons Bos’ gevoel uitdragen. Dat is uiteindelijk een investering die zich moet terugbetalen naar het gebied, in dit geval Leenderbos-Groote Heide”.

Een andere Groote Heide

Ons Bos is een TomTom voor wandelaars en bevat augmented reality routes met verschillende thema’s: natuur, mindfulness, sport en fotografie. Elke route loopt over de schitterende Groote Heide en laat je op diverse ontdekkingspunten tekst-, audio- en/of beeldmateriaal zien dat door experts ontwikkeld is. Zo ontdek je de mooiste plekjes vanuit de ogen van een professionele natuurfotograaf of krijg je een digitale Keniaanse bootcamp van marathonloper Luc Krotwaar.
Ter kennismaking is er een gratis introductie ontwikkeld met digitale voorproefjes uit alle verschillende soorten routes.

Gratis

De Ons Bos-app is gratis te downloaden en beschikbaar voor zowel Android als iOS. De routes zijn te koop voor de prijs van een kop koffie en werken offline, je hebt tijdens het lopen of fietsen van een route geen internet nodig.. De opbrengsten dragen bij aan het onderhoud van De Groote Heide.

Streekmarkt

Ons Bos wordt op zondag 10 mei (11.00-16.00) gelanceerd tijdens de streekmarkt bij de Achelse Kluis, aan de rand van De Groote Heide. Bij de lancering wordt de introductieroute gezamenlijk gelopen, daarnaast kun je hier ook lezingen bijwonen over natuurfotografie, een hardlooptraining krijgen van Luc Krotwaar of rondje over de streekmarkt maken.

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig naar Ons Bos? Download de Ons Bos-app dan nu in de Google Play Store of App Store of breng een bezoekje aan de website.

05-05-2015
,