Bel ons

Hyperspace Collective

Dutch Rose Media is lid geworden van het Hyperspace Collective. Het Hyperspace Collective is een collectief van ondernemers die zich volop in de wereld van de augmented reality en virtual reality begeven.

Het Hyperspace Collective presenteert zichzelf tijdens diverse evenementen aan de buitenwereld. Zo heeft een delegatie afgelopen 16 en 17 juli meegedaan aan een hackaton die georganiseerd werd door VPRO Digitaal op Strijp-S. Deze hackaton had het volgende uitgangspunt: “Wat zijn de digitale mogelijkheden voor VPRO om verhalen te vertellen en documentaires te maken”. Team 2, waar de Hyper Space Collective onderdeel van was benaderde dit probleem door zichzelf de vraag te stellen hoe verhalen en documentaires in VR ervaren kunnen worden. De Muse, een apparaat waarmee hersenactiviteit gemeten kan worden, werd gekoppeld aan de Unreal game-engine. Hierdoor ontstond intuïtieve interactie met de door Tim van der Grinten gebouwde virtuele wereld in de game-engine. Intuïtief op avontuur in Virtual Reality dus. Met een werkende demo tijdens de presentatie en het spannende concept dat in virtual reality verhalen niet meer van A naar B gaan maar door hersenactiviteit intuïtief bestuurt en beleefd kunnen worden omdat zelfs een controller niet meer nodig is, scoorde team 2 op creativiteit en uitwerking het hoogst in de strijd en won daarmee deze hackaton.

Ook tijdens de Dutch Design Week is de Hyperspace Collective aanwezig met de tentoonstelling HYPERSPACES. Deze tentoonstelling staat volledig in het teken van toepassingen met augmented reality en virtual reality.

Stay tuned voor meer informatie en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!!

28-07-2015