Bel ons

Eindhoven klopt!

AR wandel app in hartje van Eindhoven

Vanaf donderdag 15 oktober 2015 is het hart van Eindhoven een wandelroute rijker met een vleugje magie. Mensen kunnen vanaf de Dutch Design Week een route lopen langs zeven markante gebouwen en locaties in het hart van Eindhoven via een augmented reality wandel app. De wandeling eindigt gedurende de DDW bij een grote virtual reality expositie, Hyperspaces, in het LAC. De wandeling laat zien dat Eindhoven klopt!
Waarom deze Augmented reality wandeling app en de virtual reality expositie?
Natasja Paulssen, eigenaar van Dutch Rose Media, maker van de app en deelnemer aan de expositie Hyperspaces: ‘We willen mensen Augmented Reality en Virtual Reality laten ervaren, ermee laten spelen zodat ze er een oordeel over kunnen vormen. Deze input kan gebruikt worden bij verdere ontwikkeling en ontwerp.’
Ingrid Magilsen, bedenker van de wandeling: `We willen mensen binnen en buiten de stad tonen dat Eindhoven een kloppend hart heeft. Brainport Eindhoven en de slimste regio van de wereld kunnen niet goed functioneren zonder hart. En het hart van Eindhoven klopt!’
De Blob als kloppend hart van Eindhoven
Mary-Ann Schreurs, wethouder van innovatie en design zal de wandel app officieel in gebruik nemen op donderdag 15 oktober om 17.30 uur in Mr Brown in de Admirant naast de Blob. Als ze de app op de Blob te richt, verandert deze op haar scherm in een groot kloppend hart van Eindhoven.
Van de Witte Dame naar Hyperspaces in het LAC
De app voert je van de Blob, omgetoverd tot een kloppend hart, verder vanaf de start bij De Witte dame, via de Lichttoren, het 18 septemberplein naar de Admirant, het Philips Museum en het Lighting Application Center (LAC) aan het Lichtplein waar je informatie in woord, beeld, geluid waarom Eindhoven hier vroeger klopte en waarom het nu nog steeds klopt.
Virtueel boogschieten en jezelf als superheld
De wandeling eindigt in het LAC waar tijdens de DDW een spectaculaire expositie te zien is met vele virtual reality toepassingen van boogschieten, je zelf tot superheld maken, tot het ervaren hoe het is om epilepsie te hebben. Maar ook op de andere locaties is van alles te zien en te beleven zoals een enorme Lindeboom op het 18 septemberplein waaronder Linde ten Broek je voor een dag kan trouwen. De eerste versie van de wandel app, is te downloaden vanaf de start van de Dutch Design Week (van 17 tot en met 25 oktober)

AR wandel app in hartje van Eindhoven

Vanaf donderdag 15 oktober 2015 is het hart van Eindhoven een wandelroute rijker met een vleugje magie. Mensen kunnen vanaf de Dutch Design Week een route lopen langs zeven markante gebouwen en locaties in het hart van Eindhoven via een augmented reality wandel app. De wandeling eindigt gedurende de DDW bij een grote virtual reality expositie, Hyperspaces, in het LAC. De wandeling laat zien dat Eindhoven klopt!
Waarom deze Augmented reality wandeling app en de virtual reality expositie?
Natasja Paulssen, eigenaar van Dutch Rose Media, maker van de app en deelnemer aan de expositie Hyperspaces: ‘We willen mensen Augmented Reality en Virtual Reality laten ervaren, ermee laten spelen zodat ze er een oordeel over kunnen vormen. Deze input kan gebruikt worden bij verdere ontwikkeling en ontwerp.’
Ingrid Magilsen, bedenker van de wandeling: `We willen mensen binnen en buiten de stad tonen dat Eindhoven een kloppend hart heeft. Brainport Eindhoven en de slimste regio van de wereld kunnen niet goed functioneren zonder hart. En het hart van Eindhoven klopt!’
De Blob als kloppend hart van Eindhoven
Mary-Ann Schreurs, wethouder van innovatie en design zal de wandel app officieel in gebruik nemen op donderdag 15 oktober om 17.30 uur in Mr Brown in de Admirant naast de Blob. Als ze de app op de Blob te richt, verandert deze op haar scherm in een groot kloppend hart van Eindhoven.
Van de Witte Dame naar Hyperspaces in het LAC
De app voert je van de Blob, omgetoverd tot een kloppend hart, verder vanaf de start bij De Witte dame, via de Lichttoren, het 18 septemberplein naar de Admirant, het Philips Museum en het Lighting Application Center (LAC) aan het Lichtplein waar je informatie in woord, beeld, geluid waarom Eindhoven hier vroeger klopte en waarom het nu nog steeds klopt.
Virtueel boogschieten en jezelf als superheld
De wandeling eindigt in het LAC waar tijdens de DDW een spectaculaire expositie te zien is met vele virtual reality toepassingen van boogschieten, je zelf tot superheld maken, tot het ervaren hoe het is om epilepsie te hebben. Maar ook op de andere locaties is van alles te zien en te beleven zoals een enorme Lindeboom op het 18 septemberplein waaronder Linde ten Broek je voor een dag kan trouwen. De eerste versie van de wandel app, is te downloaden vanaf de start van de Dutch Design Week (van 17 tot en met 25 oktober)

14-10-2015