Bel ons

EHV Walks gelanceerd!

Op donderdag 15 oktober, 1 dag voor de start van de Dutch Design Week is de app “EHV Walks” gelanceerd. Augmented wandelingen door Eindhoven en ook gemaakt door Eindhovenaren. De eerste wandeling, “Eindhoven klopt!”, is gemaakt door Ingrid Magilsen en koppelt de AR/VR projecten aan elkaar die tijdens de Dutch Design Week worden gepresenteerd.

Mary Ann Schreurs, wethouder van Innovatie en Design, Cultuur en Duurzaamheid, nam namens de gemeente Eindhoven de app in ontvangst en benadrukte daarbij dat het voeden van de grassprieten, de kleine spontane projecten in de gemeente, soms makkelijker tot een vruchtbare samenwerking leidt dan grote top-down aangestuurde plannen.

EindhovenKlopt

Historische Open Data

EHV Walks maakt gebruik van open data bronnen, zoals foto’s en verhalen van het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven. Bij de app hoort ook een web-platform waar alle Eindhovenaren straks zelf routes kunnen samenstellen en daarbij kunnen putten uit zoveel mogelijk digitaal ontsloten archieven en andere bronnen.

Dutch Design Week

Tijdens de DDW worden een dertigtal AR/VR projecten gepresenteerd op 7 verschillende locaties rond de Witte Dame. De projecten zijn los van elkaar ontstaan en worden door de wandeling in EHV Walks aan elkaar verbonden. Van 90 jaar Philips Design in het Philips Museum via Mr. Brown Specs & Beans naar de Blob en de Bibliotheek. De wandeling eindigt bij het LAC, waar het Hyperspace Collective een grote AR/VR tentoonstelling heeft.

Download EHV Walks gratis in de App Store of bij Google Play en probeer het zelf. En zoals gewoonlijk: alle feedback is meer dan welkom!

EindhovenKlopt

16-10-2015
, ,