Bel ons

Hyperspaces en VPRO Medialab hackathon

De tentoonstelling HYPERSPACES laat de maatschappelijke toepassingen van Virtual Reality en Augmented Reality zien. Beleef in interactieve installaties deze nieuwe wereld in relatie tot maatschappelijke ontwikkelingen en verschillende disciplines zoals architectuur, gezondheid, kunst, productpresentatie, historie, educatie en entertainment.

MUSE Brainwaves

Op de tentoonstelling staat ook het project MUSE Brainwaves dat leden van de Hyperspace Collective hebben doorontwikkeld na deelgenomen te hebben aan de VPRO Medialab Hackathon waarin interactiviteit in Virtual Reality centraal stond. Hoe kan een ‘belever’ bijvoorbeeld invloed uitoefenen op het verloop van de ervaring? Kun je daarvoor gebruik maken van realtime of externe data, zoals je hartslag?

VR Hackathon

Hyperspace Collective was onderdeel van de groep die een VR-ervaring ontwierp die gekoppeld was aan een hersenscanner. Op basis van je interesse in een object groeide of kromp dat object en zo creëer je je eigen wereld in VR. Bekijk hier wat het eindresultaat is geworden!

20-10-2015