Bel ons

Herleef Huize Bergen

Landgoed Huize Bergen in Vught viert dit jaar haar 100ste verjaardag. 100 jaar oud betekent een rijke historie welke Landgoed Huize Bergen dan ook graag weer tot leven brengt. Dit doet het door middel van een wandeling en boek die beiden verrijkt zijn met augmented reality (AR).

Huisknecht Steven Vonk vertelt in een AR-wandeling het verhaal van de familie Van Beuningen, die jarenlang op Landgoed Huize Bergen hebben gewoond en veel voor Vught hebben betekend. Diverse personages uit de geschiedenis van Huize Bergen komen in deze wandeling weer tot leven. En al zeggen we het zelf, we zijn heel erg trots op deze wandeling! De lancering van deze AR-wandeling zal midden mei plaatsvinden. Iedereen kan dan met de Knooppunt Vught App de geschiedenis van Huize Bergen herbeleven.

Ook is het jubileumboek met behulp van de Knooppunt Vught App interactief gemaakt. Door middel van een simpele scan van een afbeelding komt er extra, verborgen content tevoorschijn. Bekijk op deze manier bijvoorbeeld oude beelden van de opening van het gemeentehuis in Vught, of beluister een mooi stukje klassieke muziek.

Zowel de wandeling als het boek werken met de Knooppunt Vught App. Te downloaden voor zowel Apple als Android.

22-04-2016