Bel ons

Augmented Workshop bij de BOM

De drukke periode van de Dutch Design Week is alweer voorbij en met tevredenheid kijken we daarop terug. Eén van onze bezigheden tijdens de DDW was de ‘Exploring Augmented Reality’ workshop die wij in samenwerking met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij op woensdag 26 oktober organiseerde. De workshop in het Living Lab was een succes, met ± 25 deelnemers uit verschillende industrieën die samen aan de slag gingen om zelf AR concepten de bedenken.

De wereld van AR ontdekken

De deelnemers kregen ter introductie een korte presentatie over AR en ontdekten onder andere de werking en toegevoegde waarde van AR. Met enkele sprekende voorbeelden uit de industrie werd aangetoond hoe AR hedendaags al op praktische manieren wordt toegepast.

Zelf aan de slag!

Na de introductie werd het tijd dat de deelnemers zelf aan de slag gingen en de opgedane kennis meteen creatief toe konden passen. De groep werd in vijf kleinere groepen opgedeeld, ieder met een eigen blad met een thema. Vervolgens startten er vijf korte powerbrainstorm rondes. Na iedere ronde werd het blad doorgegeven en konden de groepjes verder met de bedachte ideeën van de vorige groepen. Zo kreeg iedere groep elk onderwerp om over na te denken en kreeg men iedere ronde de kans om de concepten op de bladen concreter en haalbaarder te maken.

Uiteindelijk moest iedere groep binnen één minuut een uiteindelijk idee pitchen. Dit werden de volgende ideeën:

  • Groep 1 – Ontwikkeling: AR gebruiken om prototypes van producten tijdens de ontwikkelingsfase in 3D en op ware grootte te kunnen zien.
  • Groep 2 – Produceren & opereren: Een AR applicatie voor een AR bril waarmee schippers hulp krijgen bij het binnenvaren van een haven.
  • Groep 3 – Maintenance & service: Tijdens onderhoud AR gebruiken om direct deskundig advies te krijgen, direct onderdelen te bestellen of big data te verzamelen.
  • Groep 4 – Training: Tijdens fysiotherapie gebruikmaken van persoonlijke sportscoach ARIE (Augmented Reality Interactive Experience), die door middel van movement tracking de beste training kan geven.
  • Groep 5 – Sales: Een wandelapplicatie voor smartphones waardoor men door middel van AR stadswandelingen de culturele hotspots van Europa kan ontdekken.

De pitches werden live gestreamd op Twitter! Bekijk de pitches via deze link.

Iets voor u?

De workshop leidde tot bewustzijn en inspirerende ideeën en dat zijn redenen waarom we het geven van zulke workshops zo belangrijk vinden. De belangstelling en de ‘hype’ voor AR zijn er, maar wat heeft jouw onderneming of organisatie eraan? Hoe kunnen jullie AR waardevol toepassen? Dat zijn de belangrijke zaken!

Geïnteresseerd in een workshop voor uw onderneming of organisatie, geheel op maat? Neem dan contact op met onze workshop facilitator, Fleur Stiels, door te mailen naar fleur@dutchrosemedia.com. En ontdek welke toegevoegde waarde AR voor JOU kan hebben!

01-11-2016
,