Bel ons

Augmented Reality en marketing zijn een gouden combinatie

Er gebeurt momenteel zo ontzettend veel op Augmented & Virtual Reality gebied dat het soms nog lastig bijhouden is. Wij willen iedereen daar een beetje mee helpen door gethematiseerde workshops aan te bieden waarin we de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AR & VR graag delen. Twee weken geleden vond onze eerste workshop rondom (online) marketing met Augmented Reality plaats in het Videolab en wauw, er gaat een hele wereld vol innovatie open!

Lekker volle workshop

Dat Augmented Reality de wereld gaat veranderen, dat staat vast. Maar er zijn bepaalde sectoren waarin AR eerder grote veranderingen teweeg zal brengen dan in andere sectoren. Eén specifiek veld waarin we veel mogelijkheden voor AR zien is (online) marketing, zeker na de komst van Facebook AR Studio, Apple ARKit en Google ARCore dit jaar.

Op donderdag 28 september verzamelde een groep van ongeveer 20 deelnemers zich in het Videolab voor een inspirerende ochtendsessie over dit onderwerp. Deelnemers als marketeers, maar ook binnen de gaming sector, erfgoed en filmindustrie. Een mooie mix van disciplines dus!

Enthousiast, enthousiaster, enthousiasts

Wie wel eens bij één van onze workshops is geweest, weet dat deze meestal bestaan uit twee delen; een inspiratiesessie waarin meer verteld wordt over het onderwerp en een creatieve sessie waarin de opgedane kennis meteen creatief toegepast wordt. Natuurlijk had ik (Fleur) de workshop van tevoren zelf samengesteld, maar terwijl ik tijdens de inspiratiesessie vertelde over alle nieuwe ontwikkelingen binnen AR land vertelde, besefte ik welke wereld er op dit moment voor ons opengaat. Ik had, tijdens de presentatie, even mijn “aha-momentje” en kon mijn enthousiasme dus niet de baas. Daarom was het fijn om te zien dat ook de deelnemers alle nieuwe kansen zagen en meteen mee gingen discussiëren en denken over alle mogelijkheden.

Als we AR tegenwoordig al zo steady kunnen neerzetten, wat betekent dat dan voor de retail?

Als we met ARKit en ARCore ‘portals’ naar andere werelden kunnen openen, waar kunnen we dan allemaal deuren naar andere universums openen?

Als de technologie nu al zo ver is, wat betekent dat dan voor de toepassingen en de content?

Content wordt king

Wij zien nu: content wordt king. De huidige technologie is inmiddels zo ver dat vooral de toepassingen interessant worden. En met toepassingen verwachten we natuurlijk mooie content. Ooit wel eens onderstaande video van Kabaq gezien van digitaal eten dat met Apple ARKit op je bord kan verschijnen? Ik sloeg stijl achterover toen ik dit zag! Zulke realistische 3D content ( in dit geval 3D foto’s) maakt AR meteen een stuk indrukwekkender.


Zo kan AR met marketing dus heel realistisch ingezet gaan worden en dus heel gemakkelijk onderdeel van ons dagelijks leven worden. Zo waren de deelnemers van de workshop ook erg gecharmeerd van ‘portals’ naar andere werelden die met ARKit en ARCore neergezet kunnen worden. Er werden tijdens de workshop ideeën bedacht voor portals naar Disney werelden en naar Middeleeuwse oorden tijdens een treinreis van NS. Maar ook concepten als een AR lichtstad voor Eindhoven of virtueel lingerie kunnen passen. Er kwam vanalles voorbij en dat is natuurlijk het mooie aan workshops als deze; aan creativiteit absoluut geen gebrek!

Gouden combi zelf ontdekken?

Al met al geloven wij dat de combinatie van AR en marketing een gouden combi is. Dit zien wij door verschillende marketing trends als Brand Activation en Experience Economy, maar ook door de uiteenlopende AR toepassingen die nu, op dit moment ja (!), al ontwikkeld worden voor marketingdoeleinden. Ook benieuwd naar deze gouden combinatie en inhoudelijk meer te weten komen? Kom binnenkort dan zeker naar één van onze workshop! Om op de hoogte te blijven mail je naar fleur[a]dutchrosemedia.com. Wie weet tot snel!

29-09-2017
, , , ,