Bel ons

Een afstudeershow voor de eeuwigheid

Crafted 2020, Summa College

Mode en immersieve technologie weten elkaar steeds beter te vinden. Zo is het digitaal presenteren van van mode een stuk duurzamer en efficiënter dan de traditionele modeshow. Daarnaast blijft het virtueel

Mode en immersieve technologie weten elkaar steeds beter te vinden. Zo is een digitale modepresentatie een stuk duurzamer en efficiënter dan een traditionele modeshow. Daarnaast kun je de virtueel vereeuwigde modeshow op ieder moment en elke locatie bekijken. Mooi voorbeeld hiervan is de afstudeercollectie van Summa Fashion 2020. 

Vanwege de eerste lockdown in 2020 konden de afstudeerstudenten van het Summa Fashion College hun reguliere afstudeershow niet verwezenlijken. Samen met de onderwijsinstelling vonden we een innovatief én duurzaam alternatief: een virtuele modeshow waarin augmented reality en volumetric video in een app samenkomen. Een verdiend eerbetoon aan al het harde werk van de afstudeerstudenten én de mogelijkheid om de outfits via de Crafted-app altijd en overal te bewonderen. 

De modellen en outfits filmden we driedimensionaal en in full motion in de volumetric capturing stage van 4DR Studios. Hierdoor kun je de outfits vanuit elke hoek gedetailleerd bekijken. De Crafted-app is voorzien van augmented reality en maakt het mogelijk om de hele afstudeershow in je woonkamer in volle glorie te bekijken! 

Meer informatie over het project? Lees hier snel verder. Benieuwd naar de tweede virtuele modecollectie met Summa Fashion College, The Human Psyche 2021? Klik dan hier

, ,