Om een goed beeld te krijgen van de concurrentie op het gebied van wandelroutes, die worden aangeboden via een digitaal platform, is er een kort onderzoek uitgevoerd. De applicaties zijn op een aantal manieren gevonden. Als eerste is er via Google gezocht naar ‘beste wandelapplicaties’ en ‘best city walk application’ en zijn hier per site de best scorende apps gedownload. Daarnaast is hetzelfde gedaan in de App Store en Google Play Store. Voor dit onderzoek zijn 17 aanbieders met elkaar vergeleken op verschillende criteria. De meest opvallende bevindingen worden hieronder weergegeven.

Online / Offline

De meeste applicaties (app) kunnen geheel of gedeeltelijk offline werken. Dit betekent dat er geen data van de gebruiker wordt gebruikt tijdens de wandeling. Bij de applicaties van ByAR kunnen, net als de meeste andere applicaties, routes afzonderlijk gedownload worden. Hierdoor blijft de grootte van de app beperkt en hoeft een gebruiker niet lang te wachten op zijn download.

Navigatie

Navigatie voor een route wordt vaak ingericht door middel van een kaart met GPS, echter wordt er soms ook tekstueel uitleg gegeven. Het is voor de gebruiker niet praktisch als tijdens het wandelen de hele tijd op het beeldscherm gekeken moet worden hoe de route loopt. Daarnaast kan een gebruiker de weg naar de route niet terug vinden als er wordt afgeweken van de route. Dit is ook het geval bij een kaart zonder GPS (eigen locatie) gebruik. De app van Rotterdam Routes maakt gebruik van audionavigatie. Hierdoor kunnen toeristen zonder op hun mobiel te kijken, de navigatie binnen de stad volgen.

Content

De informatie van een point of interest wordt vaak statisch weergegeven. Dit zijn vaak afbeeldingen met ondersteunende tekst. De apps van ByAR maken gebruik van meerdere manieren om informatie weer te geven. Een goed voorbeeld hiervan is het gebruik van augmented reality (AR). AR combineert de virtuele wereld met de echte wereld waardoor je een bijzonder manier van informatie delen krijgt. Content kan bij ByAR in de vorm van tekst, audio, afbeeldingen, video’s, videocollages en 3D-modellen worden getoond.

Design

Naast de functionaliteiten is ook het design van de applicatie belangrijk voor de aantrekkelijkheid. De functionaliteiten van AbelLife en Rotterdam Routes zijn bijvoorbeeld ongeveer hetzelfde, maar toch is de gebruiksvriendelijkheid van Rotterdam Routes beter dan AbelLife. Ook ByAR kent een zeer gebruiksvriendelijk design.

Bovenstaande informatie is slechts een tipje van de sluier. Meer weten? Mailt u dan even naar info@dutchrosemedia.com.