Microsoft toonde eind januari de Hololens. Dit is een bril waarmee hologrammen zichtbaar zijn. Je kunt het zien als een combinatie tussen de Google Glass en de Oculus Rift en lijkt op een skibril  die om je hele hoofd zit. De gebruiker ziet door de glazen een hologram dat in de echte wereld geprojecteerd wordt.

Het grote voordeel van de Hololens is dat het de echte wereld niet weghaalt, zoals de Oculus Rift wel doet. Ook kan de Hololens meer dan de Google Glass, dat zich vooral richtte op het tonen van notificaties.

De Hololens heeft doorzichtige glazen, diverse sensoren die hand-. hoofd- en andere lichaamsbewegingen meten, vier camera’s en een processor die alle data verwerkt. Al deze onderdelen zorgen ervoor dat de Hololens een digitaal object kan zien dat er heel echt uit ziet, naadloos in de echte wereld overgaat en meedraait met de beweging van het hoofd.

Er zijn tal van toepassingen denkbaar voor de Hololens. Zelfs de NASA gaat ermee aan de slag. Nu is het nog wachten op de ontwikkelkit waarmee ontwikkelaars toepassingen kunnen gaan ontwikkelen voor de Hololens. De geruchten gaan dat de Hololens zelf pas in 2016 op de markt komt. Een prijs is nog niet bekend.