Bel ons

Skull 101: de face filter waar je van kunt leren

Onze stagiairs werken bij ons niet alleen mee aan projecten voor échte opdrachtgevers, maar komen vaak genoeg ook met eigen toffe ideeën. Zo ook Lars, onze stagiair van Sint Lucas van de opleiding Creative Technologies. Hij wilde graag een eigen project compleet van begin tot eind zelf doen; zelf het concept bedenken, maar ook zélf een AR applicatie bouwen. Dit deed hij met zijn eigen face filter: de Skull 101.

Face filters zijn niet alleen leuk… ook leerzaam!

De jeugd van tegenwoordig! Constant bezig met het uitproberen van de nieuwste face filters, niet alleen thuis maar ook tijdens de lessen. Omdat ze snel afgeleid raken, gaat dit soms weleens ten koste van de lesstof. Bij Dutch Rose Media dachten we: waarom gebruiken we deze interesse voor face filters niet om jongeren juist iets te leren?

Daarom hebben we een leuk en leerzaam face filter gemaakt, om de jeugd iets bij te brengen over hoe een schedel eruitziet en uit welke botten een schedel is opgebouwd. Door middel van augmented reality kunnen ze een menselijk schedel op een interactieve manier bekijken. Ook kun je met een knop makkelijk switchen naar een hondenschedel. Zo kun je niet alleen je ‘eigen’ schedel bekijken, maar ook zien hoeveel een mensenschedel en een hondenschedel eigenlijk overeenkomen. Door op de verschillende delen van het hoofd te tikken, worden delen als bijv. de oogkas en het neusbeen in kleur uitgelicht. Zo zie je duidelijk welk deel van het gezicht waar zit.

Aan de slag met Spark AR Studio

Natuurlijk is een face filter als deze niet binnen 2 seconden gemaakt. Er is onderzoek gedaan naar de menselijke en dierlijke schedel en uit welke onderdelen deze bestaat. Ook is gekeken naar hoe je deze ‘enge’ schedels op een zo kindvriendelijk mogelijke manier kan laten zien. Hierboven zijn enkele stappen te zien die ik heb ondernomen om de face filter te maken.

In de foto’s kun je zien hoe ik de app heb opgebouwd. Je kunt zien hoe ik geprobeerd heb om met knoppen te werken om modellen uit en aan te zetten. Daarna heb ik gekeken hoe ik teksten duidelijk kan weergeven in augmented reality omdat dit nog wel eens een uitdaging kan zijn in verband met de achtergrond die kan veranderen. En als laatste zie je het afgewerkte face filter met de juiste 3D modellen en de leesbare tekst. Het filter is gemaakt met Spark AR Studio van Facebook.

 Zelf de face filter uitproberen? Klik dan hier om Facebook te openen (dit werkt het best op een smartphone).

Tekst, afbeeldingen en natuurlijk het face filter door: Lars Pubben. Gemaakt met 3D modellen van Studio SintLucas.

30-01-2019
, ,