Bel ons

Speuren door Villa Pardoes

Villa Pardoes zet gezinnen met ernstig zieke kinderen in het zonnetje door ze een onvergetelijke vakantiebeleving te bezorgen. Een week onbekommerd genieten vol vrolijkheid. Zo’n mooi initiatief steunen wij natuurlijk maar al te graag! Samen hebben we gekeken hoe we de vakantie ter ere van Villa Pardoes haar 20-jarige jubileum nóg onvergetelijker kunnen maken. Met een Augmented Reality speurtocht door de magische spiegelwereld van Villa Pardoes hopen wij dat we dit voor elkaar hebben gekregen!  

Wat is Villa Pardoes?

Het idee achter Villa Pardoes is gebaseerd op de non-profitorganisatie Give Kids the World’ in Florida, Amerika. Een organisatie die ernstig zieke kinderen een volledig verzorgde vakantie aanbiedt. Een concept wat bij een hecht team van vrijwilligers, medewerkers en sponsoren in Nederland aansloeg. In oktober 2000 werd dan ook Villa Pardoes in samenwerking met Stichting Natuurpark de Efteling opgericht. In de Villa kunnen gezinnen met kinderen van 4 tot en met 12 jaar alle zorgen even vergeten. Daarnaast hebben de gezinnen onder andere toegang tot het familiepark De Efteling en andere vrijetijdsbestedingen om de vakantie écht onvergetelijk te maken.  

Op het vakantieverblijf zijn er in totaal 12 themahuisjes te vinden waarin ieder huisje een uniek en spannend verhaal heeft om te beleven. Deze beleving wordt binnenkort in de Villa ook mogelijk in Augmented Reality 


Voorbeeld themahuisjes Barbie en Ridder. Bron: Villa Pardoes

Villa Pardoes en Dutch Rose Media

Ter ere van het 20-jarige jubileum van Villa Pardoes is er in samenwerking met Dutch Rose Media een Augmented Reality speurtocht ontwikkeld. De speurtocht is vormgegeven in een module die in de Villa Pardoes app staat. Hier kunnen kinderen -nadat ze alle verhalen van de Villa hebben ontdekt – gelijk gebruik van maken. Op deze manier komen de kinderen in de magische spiegelwereld van de Villa terecht en maken ze kennis met het nieuwe karakter: Pierre Escargot. 

Treed binnen in de magische wereld van Pierre Escargot

Wie is Pierre Escargot? Goede vraag! Pierre is een slak die naast Pardoes hét gloednieuwe gezicht van Villa Pardoes is.  

De twaalf huisjes van de Villa hebben ieder een eigen thema, denk hierbij aan Barbie of Ridder. Gedurende de vakantie kunnen de kinderen die te gast zijn in de Villa op zoek gaan naar 12 Pierre Escargot’s die zich door de Villa hebben verstopt. Iedere slak is ook volledig in de stijl van één van de themahuisjes. 


Voorbeeld Pierre Escargot in thema safari en de bijbehorende scanmarker. Bron: Dutch Rose Media 

Door de volledige Villa zijn er markers verstopt waarop de 12 thema’s staan afgebeeld. Deze markers kunnen met de Villa Pardoes app worden gescand. Op deze manier zijn de markers -die normaal een functioneel doel hebben- omgetoverd tot een spelelement voor de kinderen. Als de themamarkers zijn gescand en de kinderen goed met hun beeldscherm de omgeving van de Villa hebben verkend, verschijnt er een Pierre Escargot op het mobiele scherm! De speurtocht start iedere maandag bij de Benjaminboom in de Picknickplek, hét centrale punt van Villa Pardoes. Hier is ook Geitje Benjamin te vinden, een bekend sprookjesfiguur van de Efteling. 


Voorbeeld centrale picknickplek met Geitje Benjamin. Bron: Villa Pardoes 

Geitje Benjamin geeft de kinderen hints waar zij de verstopte markers kunnen vinden. Bij elke nieuwe gevonden Pierre kunnen de kinderen terug naar Geitje Benjamin voor een nieuwe hint over de volgende verstopte slak! In totaal kunnen de kinderen 12 Pierre Escargots verzamelen, verdeeld over 4 dagen. Als alle slakken zijn verzameld, wacht er een speciale verrassing voor de kinderen; toegang tot de magische wereld van Villa Pardoes. Op deze manier kunnen de kinderen waar en wanneer dan ook, altijd terug naar de magische wereld van Pierre Escargot, in het hart van de Villa.

17-09-2020
, ,