Bel ons

De AR Experience voor het Schijnvliegveld de Kiek krijgt meer en meer vorm!

Het in ere herstelde Schijnvliegveld de Kiek in AR

Schijnvliegvelden werden in de Eerste en Tweede Wereldoorlog ingezet om vijanden om de tuin te leiden. Ook in Nederland lagen er verschillende schijnvliegvelden. Zo had het Schijnvliegveld de Kiek – net gelegen onder Tilburg – de taak om de vijanden af te leiden van het échte vliegveld in Gilze-Rijen. Dit schijnvliegveld is in ere hersteld en in het voorjaar van 2021 voegen wij daar een extra beleving aan toe.

De 4 hotspots en de daarbij horende verhaallijnen zijn afgelopen tijd geschreven en uitgewerkt in een AR-concept. Een van de hotspots is het schijnvliegtuig zelf, een replica van de Messerschmitt Bf 109. Bij deze hotspot verschijnen zowel een Duitse als een Engelse piloot. Het is bekend dat de Engelse erachter kwamen dat dit vliegveld als een schijnvliegveld functioneerde, maar hoe kwamen zij aan deze informatie? Met behulp van AR herstellen wij meerdere ‘overblijfselen’ op het schijnvliegveld.

Afgelopen week hebben wij alle verhaallijnen (geheel corona-proof) verfilmd in de green-screen studio van Keyative. Ook hadden wij een zeer bijzondere gast voor de camera, die vroeger als klein kind de gebeurtenissen rondom het Schijnvliegveld heeft meegemaakt.

De post-productie is nu in volle gang, wat betekent dat de testfase steeds dichterbij komt. Wij hopen deze AR-beleving in het voorjaar van 2021 te lanceren!

      

     

21-12-2020
,