Bel ons

Wordt zelf onderdeel van een AR-beleving met people occlusion!

Augmented reality voegt een laag beleving toe, een nieuwe feature die deze beleving nog mooier en realistischer maakt is people occlusion!

De feature people occlusion zorgt ervoor dat een AR-beleving veel échter aanvoelt op de iPhone (vanaf iPhone XR of nieuwer). Apple’s software ARKit heeft geleerd hoe de vorm van een menselijk lichaam eruitziet zodat deze gebruikt kan worden voor people occlusion. Als er gebruik wordt gemaakt van people occlusion wordt de persoon direct herkent. Hierdoor kunnen virtuele objecten voor en achter een persoon worden geplaatst. Als er bijvoorbeeld een virtuele plant dichter bij de camera staat dan de persoon, dan wordt deze plant vóór deze persoon geplaatst. Als er een virtuele plant verder van de camera staat dan de persoon, dan wordt de plant ‘achter’ de persoon geplaatst. Doordat de feature LiDAR de diepte in de omgeving scant, worden personen beter herkend waardoor de AR-beleving nóg realistischer wordt.

‘Het meest interessante en bijzondere aan people occlusion is dat het ook goed werkt op bewegende personen,’ vertelt Jochem Rommens – developer bij Dutch Rose Media -.

Tijdens een AR-experience kan het zijn dat er een persoon voorbij komt lopen. Door people occlusion loopt deze persoon dus niet ‘door’ de virtuele objecten heen, maar verschijnen deze objecten juist achter of voor de persoon. Hij of zij wordt dus deel van de AR-beleving.


Voorbeeld: Virtuele objecten voor én achter een persoon

‘Voor een project zijn wij al bezig met people occlusion, zodat de gebruiker dus ook écht deel kan uitmaken van de AR-beleving. Nog even geduld, informatie volgt later!’

Wij kunnen je ook helpen met andere moderne features, deze vind je hieronder!

Artikel: ‘Unity as a library’
Artikel: LiDAR
Artikel: Real Time Motion Capture 

In de onderstaande video vind je een simpel voorbeeld van hoe People Occlusion kan werken

03-12-2020