Bel ons

ByAR – ons platform voor AR tours – heeft een (3D) update gehad

Een mooie wandeling, speurtocht of fietstocht maken en ondertussen op een hele visuele en leuke manier een verhaal voorgeschoteld krijgen? Dát is waar ByAR – ons platform voor AR Tours – voor zorgt. Recent heeft ByAR een grote update gekregen en in deze nieuwsbrief vertellen wij jou daar veel meer over.

De route ‘Aan de andere kant’ van Venray Remembers – die in het voorjaar gelanceerd gaat worden – en de muzikale podcastwandeling van poppodium de Effenaar in Hidden Tracks zijn de eerste die gebruik hebben gemaakt van deze update en zullen in deze nieuwsbrief als voorbeelden dienen voor alle nieuwe features. Lees je mee?

Vertel jouw verhaal in 3D!

De allernieuwste feature is de toevoeging van 3D. Hierdoor is het mogelijk om geanimeerde en interactieve 3D-belevingen tijdens een route te laten verschijnen. Deze 3D-belevingen kun je van alle kanten bekijken en kunnen ook nog eens bewegen en geluid maken. Door deze update worden de belevingen in de app nóg realistischer en blenden ze op een hele mooie manier samen met de omgeving!

Naast voorwerpen – zoals oude kanonnen of futuristische robots – kunnen wij ook personen in 3D laten verschijnen. Op deze manier kunnen verschillende personages op een levensechte manier jou een verhaal vertellen! Dit realiseren wij samen met 4DR Studios, de eerste en enige studio in de Benelux waar volumetric video-opnames gemaakt kunnen worden. Wat deze nieuwe 3D-technologie inhoudt lees je hier!

3D + 2D = Muzikale podcastwandeling Hidden Tracks!

De nieuwe 3D-belevingen kunnen op een hele mooie manier met andere vormen van content gecombineerd worden. Een goed voorbeeld hiervan is de muzikale podcastwandeling van poppodium de Effenaar die te beleven is met de app Hidden Tracks Eindhoven.

De ongeveer twee uur durende podcastwandeling zorgt ervoor dat wandelaars of fietsers worden verrast met inspirerende muziekverhalen, locaties en backstagemythes door het centrum van Eindhoven, waarbij de archiefbeelden- en posters je letterlijk om de oren vliegen!

Bij elke stoplocatie worden bezoekers verrast met een oude beeldbuis in 3D, waarop videobeelden te zien zijn. Deze televisie sluit qua stijl volledig aan op het thema van de muzikale podcastwandeling. Deze televisie is een oude Philips TV en past dus goed in Eindhoven! De videobeelden worden afgewisseld door animaties en oude archiefbeelden en muziekposters. Op deze manier combineren wij de kracht van 3D waarmee je als kijker écht het gevoel hebt dat er iets voor je staat.

En nog veel meer ..!

Naast de mogelijkheden met content zijn de ByAR-apps op vele andere plekken verbeterd en uitgebreid!

Hoofdkaart aanpassen naar jouw thema!

De kaarten in de ByAR-apps verschenen altijd in de stijl van Google Maps, maar dit is vanaf nu verleden tijd! De kaarten kunnen wij namelijk volledig naar huisstijl of thema customizen. Zo hebben wij voor de route ‘Aan de andere kant’ van Venray Remembers voor een oud design gekozen dat goed past bij het thema van de Tweede Wereldoorlog. Zo is er aan de linkerkant een screenshot te zien van de hoofdkaart in de stijl van Google Maps en aan de rechterkant een screenshot van de route ‘Aan de andere kant’ van Venray Remembers in een oude stijl die past bij de Tweede Wereldoorlog.

   

Filtermenu

Ook het filtermenu is uitgebreid. Zo kun je naast routes ook filteren op bedrijven en andere bezienswaardigheden. In een paar stappen van een volle kaart naar hetgeen gaan wat je op dat moment wilt zien. Heb je de verkeerde filteropties geselecteerd? Geen probleem, met de reset knop kun je het gewoon opnieuw selecteren.

Lijstweergave 

De lijstweergave kan naast het tonen van de routes uitgebreid worden met bedrijven én bezienswaardigheden. Ook wordt de afstand tot de route, het bedrijf of bezienswaardigheid wat de app gebruiker wil bezoeken berekend en aangegeven. Bovenin de app is er een zoekbalk te vinden, waarmee de app gebruiker zelf aan kan geven wat hij of zij graag wilt zien of heen wilt.

Customize my app! 

Met al deze nieuwe mogelijkheden is het ByAR-platform naar een hoger niveau getild! Door de nieuwe 3D-functies kunnen er indrukwekkende visualisaties worden getoond. Ook worden visualisaties een stuk interessanter en speelser door de kracht van 3D te combineren met traditionele beelden. Door de nieuwe features kunnen zowel de AR-belevingen als de app zelf verder gefinetuned worden.

Verder praten over ByAR? Dat doen wij graag! Stuur ons een berichtje en dan plannen we snel iets in.

30-11-2020
, ,