Bel ons

The Human Psyche: een augmented reality expositie

Summa Fashion presenteert haar nieuwste collectie ‘The Human Psyche’ op een wel heel bijzondere manier!

Recent presenteerde het Summa Fashion College tijdens het Crafted Event 2021 meerdere modeshows en bijzondere fashion projecten op de catwalk in de Heuvel en in de concertzaal van Dynamo. Onder begeleiding van ontwerpster Marlou Breuls en met behulp van de nieuwste technologieën werd de Summa Collectie van 2021 getoond, ditmaal in het teken van The Human Psyche.


The Human Psyche: Een augmented reality expositie
 

Persoonlijke verhalen, visies en missies uiten zich in vorm, kleur en diverse materialen. De outfits kenmerken zich dan ook door extravagante stijl, kleuren en de opvallende diepgaande prints waarin zich een boodschap bevindt; ‘hoe iemand zich naar de buitenwereld presenteert, zegt nog niks over wat er binnenin aan de hand is’ vertelt Sinthe Salden – student junior productmanagement.  

De studenten van het Summa Fashion hebben binnen dit project hulp gekregen van niemand minder dan talentvol ontwerpster én oud student Marlou Breuls. Zij staat bekend om haar kenmerkende avant-garde vormgebruik, vakmanschap en overdreven silhouetten. Haar studio gelooft in de kracht van mode, maar gaat in dit geval juist verder dan de gebruikelijke paden. Zo laat Breuls de traditionele ideeën over mode los en laat zij zich inspireren door andere disciplines, onder andere door sculptuurwerk. Haar ontwerpen blijven immers niet onopgemerkt, de kledingcreaties zijn al opgevallen door internationale sterren als Björk en Sia, waar Breuls inmiddels voor heeft gewerkt.

Behind-the-scenes 

Summa Fashion loopt vooruit als het gaat om het combineren van mode en technologie. Voor de tweede keer op rij slaat Summa Fashion de handen ineen met 4DR Studios en Dutch Rose Media, om dit project op een wel héél bijzondere manier te presenteren aan het publiek. 
 
Er zijn twee modellen – die in totaal 9 outfits dragen – driedimensionaal gefilmd in de volumetric capture stage van 4DR Studios. De modellen dragen uiteenlopende outfits van verschillende materialen, stoffen en kleuren. ‘Het leverde een spannend resultaat op, aangezien de grens van digitaal en écht splinterdun is’ vertelt Casper Moerkerk – head volumetric capturing bij 4DR Studios. Op deze manier blijft het Human Psyche project niet alleen bij een fysieke expositie, maar een levensechte digitale tentoonstelling die je – waar en wanneer je wilt – terug kan bekijken.

         

Summa Fashion koploper met de allernieuwste 3D-technologie 

Door het toepassen van het zogenoemde ‘volumetric capturing’ zijn de modellen levensecht en driedimensionaal gefilmd in 4DR Studios. Dat betekent dat de modellen en outfits in de Crafted-app onder het kopje ‘2021’ vanuit iedere hoek te bekijken zijn. Het is met augmented reality mogelijk om rondom de modellen heen te lopen en de Human Psyche modeshow letterlijk thuis (via jouw eigen smartphone) te bekijken. 

De Crafted-app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play. 

06-07-2021