Bel ons

Wearable items: Nreal bril

Kijk je liever een AR-beleving op een telefoon of door een gloednieuwe AR-bril?

Maak kennis met de Nreal light bril! Een van de éérste Augmented reality brillen die worden verkocht aan consumenten. Een groot verschil tussen AR in mobiele apps en deze AR-bril is dat je handen vrij zijn en je niet constant op je mobiel hoeft te kijken. Wél is de AR-bril met een USB-kabel verbonden aan je telefoon en is dus geen volledige ‘standalone’, je zult de telefoon wel altijd bij je moeten dragen.

Het speciale aan Nreal is ook dat je diverse apps via de AR-bril zelf kunt bekijken en bedienen. Je kan dus meerdere apps tegelijkertijd openen (rechterkant van de bril open je Spotify en aan de linkerkant van de bril speel je bijvoorbeeld een AR-game). Zet de AR-bril op zoals je normaal een (zonnen)bril op zou zetten en het digitale beeld wordt vervolgens geprojecteerd op de lenzen.

Tegenwoordig verschijnen er steeds meer ‘wearable items’ op de markt, ofwel ’techniek wat je draagt’ in plaats van wat je in je broekzak stopt. Daar is de Nreal bril een mooi voorbeeld van! Door dit item zijn de eerste échte prototypes bij ons in ontwikkeling.

Credits: Nreal

09-08-2021
,