Bel ons

De wachtrijbeleving verbeteren met augmented reality

De wachtrijen voor events, pretparken, concerten, sportevents kunnen wel even duren. Het ‘alleen maar staan’ in de rij kan als uren aanvoelen, dus hoe maak je dat gevoelsmatig een stuk korter?

Zo maakte de Efteling de wachtrij van Max & Mortiz een stuk leuker. Voordat gasten de attractie van Max & Mortiz daadwerkelijk in gaan kunnen zij een AR-game spelen, waarin ze verschillende kwajongens streken uitvoeren via een device. Sterker nog, zij zijn Max & Mortiz in deze app!

wachtrijbeleving verbeteren augmented reality    wachtrijbeleving verbeteren augmented reality
Credits foto: Efteling

Of kregen FC Bayern supports via @5G al eerder een virtuele #fanexperience vóórdat ze het stadion in gingen. Deze keer niet met een smartphone, maar met smartglasses van partner Nreal. Zo maakten de sportfans alvorens kennis met hun favoriete voetbalspelers die levensgroot in #AR verschenen voor het Allianz Arena in Munich. #sportainment
wachtrijbeleving verbeteren augmented reality
Credits foto: Immersiv.io

Kortom, een wachtrij hoeft helemaal niet saai te zijn en kan bezoekers juist kennis laten maken met de mogelijkheden van nieuwste technologieën. Daarbij is het een kans om de sfeer voor het event al ‘te sturen’, de aandacht vast te houden (doordat er van alles gebeurd) en de gehele experience van begin tot eind naar een hoger niveau te tillen. Want niet alleen het ‘event’ zelf is de experience, de wachtrij hoort daar ook bij. Hét startpunt van menig #experience.

Credits header image: Immersive.io

01-12-2021
,