Bel ons

Dutch Rose Media X Effenaar: De interactieve Podcastwandeling ‘Hidden Tracks’

Ontdek, vind en spot de muziekverhalen van Eindhoven door Hidden Tracks! In samenwerking met de Effenaar is er een interactieve podcastwandeling ontworpen met een augmented reality beleving. Je wandelt of fietst overigens niet alleen door het mooie Eindhoven, want de digitale tourleider Henk-Jan gaat met jou mee die je verhalen vertelt over diverse muzieklocaties – waarvan je het niet persé verwacht -. Wandel je mee?

De muzikale wandelpodcast is een perfecte reden om je benen buiten eens goed te strekken, want een flinke wandeling en een frisse neus doet iedereen goed! Tijdens de interactieve wandeling (of fietstocht) maak je kennis met inspirerende muziekverhalen en ontdek je verborgen parels- en backstagemythes in het muziekcentrum van Eindhoven. Hidden Tracks is een app die je gratis kan downloaden via App Store en Google Play en bestemd is voor een smartphone (vanaf Iphone 6s) of een Samsung (vanaf Samsung S5). In deze app zijn er verschillende wandelingen door de welbekende lichtjes-en muziekstad die door augmented reality een extra beleving krijgen: de archiefbeelden- en concertposters vliegen je namelijk letterlijk om de oren!

Het idee voor de wandeling ontstond gedurende de eerste lockdown vanwege het ‘C-virus’. ‘Alle muziekzalen zaten op slot en alle geluidsmannen en fotografen thuis’, zegt marketeer Bas Nellen van poppodium Effenaar. Doordat vele locaties dicht waren, ontstond het idee om een tocht door de stad te maken waarin muziek en beeld centraal staan om mensen op deze manier alsnog (interactief) te kunnen vermaken. Daarnaast is de tweede lockdown een feit waar niet onderuit te komen is, waardoor het ‘idee’ is omgetoverd tot een interactieve wandelpodcast: Hidden Tracks!

Voor de fanatieke wandelaars en fietsers in Eindhoven, op Spotify vind je een afspeellijst die de wandeling aanvult. Zo veranderen niet alleen de locaties die je bezoekt, maar ook het muziekgenre per locatie. Trek dus je tapschoenen, spitzen, hardloopschoenen, of lekker je sneakers aan en geniet van wat Eindhoven je allemaal te bieden heeft!

Voor meer informatie rondom Hidden Tracks, kun je kijken op de website van de Effenaar:  http://www.effenaar.nl/hiddentracks 

22-10-2020
, ,