Bel ons

Ontdek het Eindhoven van de toekomst

Future 040, Gemeente Eindhoven & Dutch Design Foundation

“Wij denken dat mensen zitten te wachten op een stukje begrip over waar de stad naartoe gaat. Dit concept is een tool om dat te bereiken, en dat is waar ontwerpen over gaat.”

Dutch Design Foundation

Tijdens Dutch Design Week 2018 ontdekten bezoekers het Eindhoven van de toekomst.  

In een grote lege kas op het Stadhuisplein presenteerde Future040 tijdens DDW 2018 de toekomstplannen van Eindhoven centrum. Via meerdere tijdlagen en volledig in augmented reality. Bij het betreden van de kas kregen bezoekers een veiligheidshelm en iPad waarop een AR-app draaide. Na het scannen van een marker verscheen het centrum van Eindhoven, volledig driedimensionaal, in fiks formaat van 5 bij 6 meter. Zeg maar een virtuele variant van Madurodam. Al lopende door en rond het virtuele model ontdekten bezoekers de toekomstbeelden van Eindhoven in verschillende tijdlagen. Deze stapsgewijze blik in de toekomst bleek vaak het startpunt voor interessante gesprekken en verrassende reacties.  

Als extraatje werden de bezoekers via een kaartje uitgenodigd de Future040 app thuis te downloaden. Met dit kaartje verschijnt op de keukentafel een kleinere versie van de expositie. 

Future040 toonde aan dat toekomstplannen niet vaag gepresenteerd hoeven te worden en dat inwoners, mits je ze aansprekend stimuleert, graag het gesprek aangaan.

, ,