Bel ons

Een persoonlijk huiskamerconcert van Clouseau

Clouseau – Tweesprong, Warner Music Benelux

De impact, met name op promotioneel vlak, is groot geweest. Zo heeft het Belgische journaal zelfs een item gewijd aan het project en is het verder breed opgepakt in de Belgische media. Ook vanuit de fans was de feedback vooral positief. Dit was zeker gezien de oudere doelgroep van Clouseau en het disruptieve karakter van het project nog spannend.

Warner Music Benelux

Een huiskamerconcert van je favoriete artiest? Wie wil dat niet? Voor de lancering van hun nieuwe album Tweesprong ging Clouseau op intieme AR-concerttour. Plaats van handeling: de huiskamers van hun fans.

Het album Tweesprong is samen met de gelijknamige app gelanceerd. Deze app geeft fans direct toegang tot het huiskamerconcert. Tijdens dit concert speelt Clouseau de tracks Wereld die nooit vergaatCalifornia en de titelsong Tweesprong. Door het toepassen van volumetric video en augmented reality staan de broers Wauters levensecht voor je, midden in je woonkamer. Zo geniet je als Clouseaufan op een manier die zelfs de eerste rij van een concertzaal overtreft.

Direct contact tussen fans en artiest was ineens vrijwel onmogelijk. Dankzij Augmented Reality konden Koen en Kris hun fans tot in hun eigen woonkamer bereiken. Zo dichtbij zijn (de meeste) fans nog nooit geweest. Een broodnodig stukje artist-fan engagement in een voor iedereen uitdagende tijd’.

Thijs Verhulst, E-commerce Manager bij Warner Music Benelux
,