Bel ons

Let op voor de dode hoek! 

Uit de hoek!, Veilig Verkeer Nederland

Wij zochten naar een manier om te zorgen dat ouders en kinderen thuis aan de slag gaan met verkeer. En dan niet op de schoolse manier. Liever informeel en speels. Het moest iets zijn dat ouders en kinderen gewoon leuk vinden om samen te doen, terwijl ze tegelijkertijd iets leren. Dat heeft augmented reality ons gebracht! Het spreekt enorm aan, bij zowel kinderen als ouders. Bijkomend voordeel is dat ze in een veilige omgeving, heel realistisch, dodehoeksituaties oefenen. Dutch Rose Media heeft oog en oor voor wat wij willen en wat wij nodig hebben. En dat is fijn, een partner die met je meedenkt!

Veilig Verkeer Nederland

Wie kent de gevaren van de dode hoek het best, opvoeder of kind? Op een interactieve en speelse manier maakt Veilig Verkeer Nederland kinderen (en opvoeders) over de dode hoek. 

Samen met Veilig Verkeer Nederland kozen wij voor game-based learning. Kinderen groeien tegenwoordig op met XR-technologieën, dus laten we het dan ook vooral inzetten voor educatieve doeleinden. Het resultaat is de game ‘Uit De Hoek’. Hierin leren kinderen en opvoeders op een leuke en interactieve manier (opnieuw) over verschillende verkeerssituaties. Met een hoofdrol voor de dode hoek. Handig aan de game is dat je ‘m thuis kunt spelen. Zo zegt ook Sandra Baars, projectleider Ouderparticipatie bij Veilig Verkeer Nederland: “Bijkomend voordeel is dat kinderen in een veilige omgeving heel realistische dodehoeksituaties oefenen”.  

Uit de hoek! heeft een competitief spelelement dat het ook een leuk samenspel maakt. Met de app oefen je virtuele verkeerssituaties in duo’s en verzamel je ‘geheime hints’ voor het laatste level. Tijdens de levels moeten alle spelers goed opletten. Waar staan ze veilig staan en hoeveel geheime hints verzamelen ze voor de finale?  

Ook benieuwd wie van jullie het meeste weet over de dode hoek? Download dan nu snel de app en test je kennis!

,