Bel ons

Reis terug naar het Brabantse oorlogsverleden

Brabant Remembers, Visit Brabant

“De gebeurtenissen die zich toen hebben afgespeeld, kunnen een spiegel vormen voor de beslissingen die jongeren vandaag de dag zelf moeten maken. We willen jongere generaties meegeven dat de lessen van toen ook relevant zijn of een inspiratie kunnen zijn voor het leven vandaag”

Stichting Crossroads Brabant 40|45

Stap via de app van Brabant Remembers samen met je persoonlijke gids Flo door de digitale poort naar het verleden. Bestemming: vijf Brabantse locaties. Periode: de Tweede Wereldoorlog.

Door de Brabantse oorlogsverhalen maak je kennis met verschillende historische personages, elk met een indrukwekkend verhaal. Zoals stationschef Willem Jooren en wijkverpleegster Hulsman. Met gevaar voor eigen leven redde het duo Joodse kinderen en gedeporteerden uit de trein, onder het wakend oog van de vijand. Of ontmoet de Poolse soldaten en gezworen vrienden Alfons en Wacek. Ze dachten de gevaren van de oorlog goed in te schatten, maar toch veranderde hun wereld in één klap. Ontdek hoe met Brabant Remembers. 

Als kijker ervaar je de strijd die de historische personages moesten doorstaan en de bijhorende dilemma’s. Welke keuze zou jij maken als je in hun schoenen stond?

Brabant Remembers en 4DR Studios brengen de oorlogsverhalen tot leven in augmented reality. De acteurs die in de huid van de historische personages kropen, zijn in volumetric video gefilmd. Zo staan ze levensecht voor je. Met photogrammetry digitaliseerden we de vijf locaties in 3D en modelleerden we ze zo goed mogelijk naar hun originele uiterlijk. Zo kun je door de gehele ruimte lopen en de historische helden van alle hoeken bekijken. Alsof je er zelf echt bij bent. Benieuwd geworden naar dit project? Lees er hier meer over.

, , ,