Bel ons

Summa Collectie The Human Psyche

Crafted 2021, Summa College

“Het digitaliseren en het vereeuwigen van mode is een superkrachtige manier om je verhaal te vertellen. Plus, het is multi-inzetbaar voor educatieve doeleinden.”

Summa Fashion

Modecollectie in full motion digitaliseren en vereeuwigen leek tot kortgeleden een stap te ver. Met behulp van volumetric video en augmented reality maken wij het wél mogelijk! ‘Het digitaliseren en het vereeuwigen van mode is een superkrachtige manier om je verhaal te vertellen. Plus, het is multi-inzetbaar voor educatieve doeleinden,’ vertelt Mabel Dam – docente modevormgeving bij het Summa Fashion. Deze opleiding loopt voorop in het combineren van mode en technologie. Voor de tweede keer op rij sloeg Summa Fashion de handen ineen met 4DR Studios en Dutch Rose Media. Het gezamenlijk doel: de collectie op een wel héél bijzondere manier aan het publiek presenteren.  

De Summa Collectie van 2021 stond in het teken van The Human Psyche. In deze collectie komen persoonlijke verhalen, visies en missies in vorm, kleur en diverse materialen tot leven. De outfits kenmerken zich door de extravagante stijl, kleuren en de opvallende diepgaande prints, compleet met boodschap. ‘Hoe iemand zich naar de buitenwereld presenteert, zegt nog niks over wat er binnenin aan de hand is’, vertelt Sinthe Salden – student junior productmanagement.  Bij het realiseren van de Summa Collectie kregen de studenten hulp van niemand minder dan talentvol ontwerpster én oud-student Marlou Breuls. Zij staat bekend om haar vakmanschap, maar zeker ook om haar kenmerkende avant-garde vormgebruik en overdreven silhouetten.  

Voor The Human Psyche filmden we twee modellen in negen zeer uiteenlopende outfits in volumetric video. Deze videos voegden we toe aan de Crafted-app waarmee je ieder model en elke outfits vanuit iedere hoek in augmented reality kunt bekijken. Beginnend met deze twee collecties, wordt Crafted-app uiteindelijk een virtueel archief van al het moois dat bij Summa Fashion wordt ontworpen. 

Dit artikel geeft meer achtergrondinformatie over de collectie en bijbehorende productie.

Crafted 2020 

Vanwege de eerste lockdown in 2020 konden de afstudeerstudenten van het Summa Fashion College hun reguliere afstudeershow niet verwezenlijken. Samen met de onderwijsinstelling vonden we dit innovatief én duurzaam alternatief. Een verdiend eerbetoon aan al het harde werk van de afstudeerstudenten én de mogelijkheid om de outfits via de Crafted-app altijd en overal te bewonderen.

, ,