Bel ons

AR RUBRIEK: Deelbaar maken van augmented graffiti art

Hoe kan je augmented graffiti art deelbaar maken voor gebruikers?

Een vraag die wij naar aanleiding van onze laatste nieuwsbrief (augmented graffiti tool) in ons postvak tegenkwamen en wij graag willen beantwoorden voor jullie!

Het delen van locaties en graffiti art vanuit een app was een uitdaging, maar na research bleek Placenote hiervoor de beste oplossing. Een platform waarmee locaties en graffiti art kunnen worden opgeslagen en later weer door iemand anders bekeken kan worden.

Toen we van start gingen met de ontwikkeling van Digital Sprayers was Placenote een van de enige platforms die ‘persistent AR’ aanbood. Door de omgeving in te scannen maakt Placenote een point cloud met referentiepunten van de omgeving. Vervolgens kun je op zoek naar een muur waar jij je digitale graffiti op kan sprayen! Als iemand anders op dezelfde plek is – en zijn of haar smartphone herkent genoeg referentiepunten – wordt de AR-graffiti getoond!

‘De lichtinval is een belangrijk element in deze app, in het donker sprayen lukt niet, dat kun je technisch ook (nog) niet oplossen. Wel kun je een tijdslot inbouwen zodat de app alleen overdag met goed licht te gebruiken is’ vertelt , developer bij Dutch Rose Media.

‘Het integreren van Placenote in de app ging verassend goed, ik was ook erg verrast hoe snel en duidelijk een omgeving kon worden gescand.’

Meer weten over Placenote? Stuur ons dan een berichtje.

29-10-2020