Bel ons

Met World Recognition deel je jouw unieke AR-Experience eenvoudig met anderen!

Waarom zou je jouw unieke AR-Experience  voor jezelf houden, als je het ook kan delen met  een  (inter)nationaal publiek? In dit artikel focussen wij ons op de  ARKit  feature World  Recognition, ofwel wereldherkenning. Letterlijk, want met deze feature is het mogelijk om jouw  unieke  AR-Experiences  te delen met anderen.

#Sharing is  caring: Graffiti Art

Een goed voorbeeld is  de app van Digital  Sprayers  die tijdens de Paris Design Week 2020 werd gepresenteerd.  Digital  Sprayers  maakt het  voor app gebruikers  mogelijk om  op dezelfde locatie aan dezelfde AR  graffiti  te  werken.  Je kunt dus apart van elkaar op één locatie  aan  dezelfde  graffiti art  werken. Naast het gezamenlijk creëren van graffiti art kan iedereen  met zijn of haar  eigen device  de graffiti art ook nog eens  op dezelfde plek bekijken.

De point cloud  (ofwel de World Map) is een cruciaal onderdeel van World  Recognition.  Door de omgeving in te scannen  wordt er een point cloud  met referentiepunten van de omgeving gemaakt. Vervolgens gaat  ARKit  op zoek naar een plat en verticaal oppervlak,  voor Digital  Sprayers  is dat de muur die als canvas dient voor de AR graffiti. Als het oppervlak gedetecteerd is kan het sprayen beginnen!  De graffiti art wordt vervolgens met anchors vastgezet en zo worden zowel de Word Map als de anchor points bij het opslaan bewaard.

Voorbeeld: Opslaan World Map
Credits: Appcoda

Creëer je eigen showroom met World  Recognition

Ook het motto ‘Eerst kijken dan kopen’ kan tegenwoordig een stuk  immersiever  en  efficiënter. Als je in deze tijden  geen showrooms kunt bezoeken  om bijvoorbeeld meubels te bekijken … dan creëer je toch je eigen  showroom?  In plaats van  het bezoeken van showrooms  kun  je  virtuele meubels plaatsen in jouw eigen woonkamer. Een sfeer en setting creëren  die je later nog terug kan kijken, aanpassen of  juist wil delen  met  anderen.

De  ARKit  feature World  Recognition  zorgt voor nieuwe mogelijkheden in verschillende branches om een breder en groter publiek te kunnen trekken.  Wij denken graag met je mee over welke mogelijkheden dat allemaal kunnen zijn.  Want waarom zou je jouw  unieke  AR-Experience  voor jezelf houden  als je het ook kan delen met een (inter)nationaal publiek?

05-02-2021
,