Bel ons

WERELDPRIMEUR: Ontdek de waargebeurde WOII-verhalen van Brabant Remembers in 3D

WERELDPRIMEUR – Wij gaan letterlijk terug in de tijd en nemen je mee naar het verleden. Met de nieuwste versie van de Brabant Remembers app is het nu mogelijk een tijdreis te maken naar vijf waargebeurde verhalen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Een poort naar het verleden

De geschiedenisboeken mogen aan de kant worden geschoven, want samen met jouw persoonlijke gids Flo maak je een unieke reis naar het (Brabantse) verleden. Per verhaal stap je door een virtuele poort, zo reis je bijvoorbeeld terug naar het oude station in Vught en ben je in een ander verhaal ooggetuige van wat er zich vroeger heeft afgespeeld op het slagveld in Overloon.

Vijf oorlogsverhalen uit Brabant

Door deze tijdsreis naar het verleden maak je kennis met vijf oorlogshelden die een grote rol hebben gespeeld in en voor Brabant. Zo ontmoet je stationschef Willem Jooren, die onder het wakende oog van de Duitsers gedeporteerde Joden hielp te ontsnappen. Of tankbestuuder Bob Dare, die in het vuur van de strijd voor de keuze stond om zichzelf of zijn gewonde kameraden te redden.

Door in deze virtuele poorten te stappen bevind jij je samen met deze – in volumetric video opgenomen – oorlogshelden in een compleet andere wereld. Dat betekent dat ook jij onderdeel wordt van deze verhalen en voor diverse dilemma’s staat, want als jij in hun schoenen zou staan … welke keuzes zou jij dan maken?

Maand van de Vrijheid

In tijden van corona biedt Brabant Remembers tijdens de Maand van de Vrijheid (april) de mogelijkheid om te zien aan wie wij onze vrijheid te danken hebben. Ontdek, zie en beleef deze waargebeurde verhalen nu zelf in Augmented Reality, overal ter wereld. De app van Brabant Remembers kun je gratis downloaden in de App Store en in de Play Store.

In de door Dutch Rose Media en 4DR Studios ontwikkelde AR app van Brabant Remembers is voor het eerst een combinatie van AR Portals, Volumetric Video Capturing en photogrammetry toegepast. Dit is gerealiseerd in samenwerking met het Nationaal Monument Kamp Vught, Oorlogsmuseum Overloon, Generaal Maczek Memorial, Stichting Bevrijding Brabantse Wal, Erfgoed Brabant, provincie Noord-Brabant en VisitBrabant: de Stichting Crossroads Brabant ’40-’45. De doorontwikkeling van de Living History App van Brabant Remembers is mogelijk gemaakt door het Mondriaanfonds en het Prins Bernard Cultuurfonds.

Zie hier de promo video! En klik hieronder voor de vijf teasers

Tankbestuurder Bob Dare (Overloon)
Stationschef Willem Jooren (Vught)
Koerierster en verzetsrijdster Mientje Proost (Bergen op Zoom)
Bevrijder Alfons Raichert (Breda)
Soldaat Joe Mann (Best)

Ontdek, zie en beleef deze verhalen nu in de Brabant Remembers app!

04-05-2021
,