Bel ons

Ken jij de gevaren van de dode hoek nog?


Op 28, 29 en 31 maart hebben kinderen uit groep 7 en 8 het Nationale Veilig Verkeer Nederland Verkeersexamen. Tijdens het Verkeersexamen worden de kinderen vragen gesteld, vanuit hun rol als fietser, voetganger of passagier. Daarnaast stappen de kinderen ook de fiets op om hun kennis in de praktijk te laten zien. Het is daarom verstandig om samen met je kinderen nog een keer deze regels door te nemen. Een leuke manier om dit te doen is door een educatief en competitief verkeersspel!

Een tijdje geleden werden wij benaderd door Veilig Verkeer Nederland om een app te maken waarbij jongeren op een speelse en interactieve manier bewuster zouden worden van de gevaren van de dode hoek. Hiervoor hebben we een multiplayer-game ontwikkeld waarin de spelers via storytelling door zeven levels meegenomen worden. In de game zit ook een competitief onderdeel waarbij de spelers tegen elkaar kunnen strijden om te kijken wie het beste de gevaren van de dode hoek kent. Wie weet het beste waar je veilig staat, de ouder of het kind? Een mooi moment om je kennis weer eens op de proef te stellen en samen met je kinderen de gevaren van de dode hoek te leren.

Hoe werkt ‘Uit de Hoek’?

De AR-game ‘Uit de Hoek’ werkt eenvoudig. Je scant met jouw device een vlak oppervlak zoals de vloer of een tafel. Wanneer deze juist is gescand en het spel geplaatst is kan de AR-game beginnen!

In de game sta jij als fietser centraal. Je bent een fietser met een missie: jij vindt een pakketje op straat en wil dit pakketje graag terugbrengen naar de auto die dit pakketje is verloren. Gedurende de fietstocht kom je als fietser in verschillende situaties terecht waarin de dode hoek centraal staat. Want welke plaats is nu het beste om te gaan staan om uit die dode hoek te blijven?

In ieder level kom je een ander vervoersmiddel tegen waarbij dus ook andere regels kunnen gelden – net zoals in het echte leven. Ook kom jij als fietser bij elk level voetgangers tegen die de gebruiker voorzien van hints, want hoe ziet de auto eruit die het pakketje is verloren?

Ouder en kind spelen ieder in totaal zeven levels. Het laatste extra level, level 8, is het eindspel. In plaats van een verkeerssituatie wordt er bij dit level een volledig met auto’s gevulde parkeerplaats weergegeven. Wanneer het de speler gelukt is om uit de dode hoek te blijven en de hints te vinden, kunnen deze nu ook teruggelezen worden. Met behulp van deze hints kan de speler de juiste auto uitkiezen die het pakketje aan het begin van het spel verloren was.

Met de AR-game wordt niet alleen de bewustwording van het verkeer geprikkeld, maar ook het concentratie- en geheugenvermogen worden op een speelse manier getest. Met spelend leren blijft de lesstof, in dit geval de verkeersregels, vaak langer hangen bij jongeren.

Benieuwd naar de game en je kennis over de gevaren van de dode hoek? Download de app dan snel en test je kennis!

29-03-2022
, , , ,