Bel ons

TAG!

TAG!, Museum Helmond

Met TAG! hebben wij als museum ons op onbekend terrein begeven, zowel wat de aanpak als de augmented reality betreft. Gelukkig maar, want we zijn nu super enthousiast. Door TAG! hebben we met de samenwerkingspartners een nieuwe, aansprekende manier gevonden om jongeren in het museum via de combinatie kunst en digitale techniek hun eigen verhaal te laten vertellen. TAG! gaat daarom zeker een vervolg krijgen.” 

Museum Helmond

Altijd al een bestaand kunstwerk willen bewerken? Los gaan in een museum en lekker met die graffiti spuitbus aan de slag?

De Cultuurweek WAH?! biedt jongeren een week vol beleving, inspiratie, verwondering en een plek om ergens tegenaan te lopen wat je misschien wel supervet vindt. Of niet, dat mag ook natuurlijk. Voor de Cultuurweek produceerden wij samen met Museum Helmond, Tijdlab en Digital Sprayers het augmented reality event ‘TAG!’.

Altijd al een kunstwerk in een museum willen bewerken? Dat kan bij ‘TAG!’! In het kasteel midden in de stad laat je jouw idee zien door met een digitale spuitbus oude schilderijen een nieuwe betekenis te geven. De schilderijen gaan over werkende mensen in het verleden. Wat is het verhaal erbij? Hoe zouden de mensen erop nu uitzien en wat zou hun werk nu zijn. Focusgroep van jongeren zochten de kunstwerken uit en bedachten er opdrachten bij. Met augmented graffiti maak jij jouw ideeën zichtbaar die op een groot scherm direct zichtbaar zijn. En wat dacht je ervan om daarna maar meteen het hele kasteel van graffiti te voorzien? Digitaal natuurlijk!

De Cultuurweek WAH?! is inmiddels al geëindigd, maar ‘TAG!’ blijft langer toegankelijk.

, , ,