Bel ons

Vliegen door het Oorlogsmuseum Overloon

Avro Lancaster NN775, Oorlogsmuseum Overloon

Augmented reality is een ontzettend mooi middel om het ‘onmogelijke’ mogelijk te maken. Nooit eerder kon er een Lancaster NN775 door een Oorlogsmuseum vliegen. Je biedt bezoekers op deze manier écht een experience aan.

Oorlogsmuseum Overloon

Bezoekers van Oorlogsmuseum Overloon zien ze vliegen! De opgegraven Britse bommenwerper Lancaster NN775 maakt in het museum namelijk regelmatig een vliegrondje …   

De Lancaster NN775 meet maar liefst 31 bij 21 meter en is te bewonderen in Oorlogsmuseum Overloon. De bommenwerper die dienstdeed tijdens de Tweede Wereldoorlog, bestaat uit meer dan 2.000 wrakstukken. Museumbezoekers kunnen het silhouet van het toestel bekijken. Hoe de bommenwerper er in het écht in actie uitzag? Dankzij augmented reality vliegt de Britse Lancaster NN775 nu virtueel door het museum!

Via de app van Oorlogsmuseum Overloon zie je als bezoeker de bommenwerper met eigen ogen vliegen. Daarvoor hoef je alleen maar één van de vloerstickers voor het toestel met je eigen device te scannen. 

 

, ,