Bel ons

Geospatial API

ARCore – Google’s AR developer platform – biedt met het recent gelanceerde ‘Geospatial API’ een enorm interessante tool voor Location Based AR Experiences.

Sinds afgelopen mei is de ARCore Geospatial API beschikbaar in ARCore SDK’s voor Android en iOS. Deze API is gebouwd op 15 jaar ervaring met Google Maps, en helpt om AR Experiences te ontwikkelen die nog meeslepender, rijker en nuttiger zijn.

Uitleg hoe Geospatial API in zijn werk gaat.

De Geospatial API biedt toegang tot wereldwijde lokalisatie – dezelfde technologie die sinds 2019 Live View in Google Maps aandrijft en mensen voorziet van handige AR aangedreven pijlen en turn-by-turn aanwijzingen. Gebaseerd op de Visual Positioning Service (VPS) met tientallen miljarden beelden in Street View, kunnen AR Developers nu content verankeren op breedtegraad, lengtegraad en hoogte in meer dan 87 landen, zonder er te zijn of de fysieke ruimte te hoeven scannen, wat een aanzienlijke tijd- en middelenbesparing oplevert.

Voorbeeld van een demo-app ontwikkeld door Google, genaamd Balloon Pop.

Met de introductie van de ARCore Geospatial API heeft Google de basis gelegd voor het bouwen van AR-ervaringen op wereldschaal. Om zelf hiermee aan de slag te kunnen gaan zijn er twee open source demo-apps te klonen en uit te breiden in eigen applicaties.

De komende tijd gaan we hiermee zeker experimenteren om te kijken wat het voor onze Location Based AR Experiences kan betekenen. Via de socials houden we je op de hoogte, maar je kunt natuurlijk ook altijd ons een berichtje sturen voor meer info!

21-06-2022
, , ,