Bel ons

Digitale Beleving & Augmented Reality

Het NBTC heeft het whitepaper ‘Digitale Beleving & Augmented Reality’ gepubliceerd dat nader ingaat op de toepassing van augmented reality (AR) voor toerisme, cultuur, recreatie en erfgoed. Leuke bijkomstigheid is dat ze dit gedaan hebben aan de hand van de ons welbekende app van Brabant Remembers.

Voor organisaties die onbekend zijn op het terrein van digitale belevingen is het belangrijk om naast een mooie toepassing, ook voor een toepassing te kiezen die goed bij het doel past. Om dit proces te ondersteunen heeft NBTC een whitepaper geschreven over hoe digitale innovaties geproduceerd en ingezet kunnen worden. “We merken dat de ontwikkeling en implementatie van digitale innovaties nieuwe kennis en inzichten vergt. Er is behoefte aan heldere informatie en handige tools om tot de juiste digitale toepassing voor het juiste doel te komen”, vertelt Anouk van Eekelen, manager Destination Development bij NBTC.

Met dit stappenplan biedt NBTC een tool aan organisaties aan die een extra laag aan hun verhalen willen toevoegen. Met zo’n extra laag is het bijvoorbeeld mogelijk om bezoekers digitaal mee te nemen naar één of meerdere momenten uit het verleden, zoals met Brabant Remembers, of juist een reis te maken naar de toekomst.

Via de onderstaande knop kan het whitepaper bekeken worden.

26-07-2022
, ,