Bel ons

De Franse verovering van Maastricht

Expositie 1748, Gemeente Maastricht

We gaan terug in de tijd en nemen je mee naar de het Maastricht van de 17e eeuw. 

In Centre Céramique in Maastricht is namelijk een fysieke maquette van Maastricht uit de 17e eeuw te vinden, welke door de nieuwste technologieën letterlijk tot leven wordt gebracht. Door middel van augmented reality zal deze virtuele maquette voor jouw neus komen te staan. Wandel door de smalste straatjes en ontdek wat er zich vroeger af heeft gespeeld. Als kijker wordt je in totaal door vijf verschillende verhalen meegenomen en ontmoet je een aantal historische personages. 

De historische personages zijn in de volumetric capturing stage van 4DR Studios opgenomen, waardoor ze levensecht voor je zullen komen te staan. Met deze techniek is het namelijk mogelijk om mensen in 3D te filmen, waardoor je er in augmented reality omheen kan lopen. Hierdoor wordt de indruk gewekt alsof het historische personage er écht staat. Ontmoet bijvoorbeeld Guillaume Bex, een postbode die over zijn oren verliefd is op het kamermeisje van een Baron. Hoe zal dat aflopen?

Via de app maak je een virtuele tijdreis naar het 17-eeuwse Maastricht. Ontdek hoe Maastricht én haar inwoners er uitzagen en welke verhalen zij in deze schitterende stad beleefden.

, , , ,