Bel ons

Augmented reality experience Hanzesteden

Discover Hansa, Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen

De rijke geschiedenis van Hanzesteden in Nederland en Duitsland is het waard om gekend te worden. Om beleefd te worden! Via immersieve storytelling. En dus ontwikkelden Dutch Rose Media en 4DR Studios een dynamische augmented reality experience. Hiermee knalt de al indrukwekkende street art helemaal van de muren. 

Een jonge Go Ahead Eagles supporter die smult van Deventer koek, Maasbommelse mandenvlechters aan het werk aan recreatieplas De Gouden Ham. Twee voorbeelden van de muurschilderingen van kunstenaarscollectief De Strakke Hand die in verschillende Hanzesteden terugblikken op het verleden, met een twist naar nu. Want de personen op de muren leven allemaal in het nu. 

De Hanzesteden wilde deze al bijzondere beleving met augmented reality nog indringender en levendiger maken. Daarop ontwikkelden Dutch Rose Media en 4DR Studios een dynamische augmented reality experience, compleet met smartphone app. In onze volumetric capturing stage filmden we Duitse en Nederlandse acteurs en voegden de uiteindelijke beelden toe aan de app. Bezoekers scannen ter plekke de muurschildering waarna realistische hologrammen de mooiste stadsgeschiedenissen vertellen. En ook bij thuiskomst blijft de app een bron van visueel vermaak en verrassende verhalen uit alle aangesloten Hanzesteden. Deze creatieve experience laat goed zien hoe je met augmented reality en volumetric video citymarketing naar de toekomst brengt. 

, ,