Bel ons

Verhalen met een vleugje magie

Location based storytelling

De wereld zit vol met mooie verhalen. Met ons ByAR platform kunnen we deze verhalen eindelijk vertellen – op de plek waar ze daadwerkelijk plaats hebben gevonden. Transformeer de wereld om je heen tot een wonderlijke plek. Laat dinosauriërs over de straat lopen, zoek de verstopte kabouters en laat historische personen weer tot leven komen. Met ByAR is het allemaal mogelijk! Ga je mee op avontuur?

Ervaar verhalen op de plek waar ze ertoe doen

Een mooie wandeling, speurtocht of fietstocht maken en ondertussen op een hele visuele en leuke manier een verhaal voorgeschoteld krijgen? Dat is waar ByAR – ons platform voor location-based storytelling – om draait. Op deze manier is het mogelijk om verhalen op een nieuwe manier te beleven én laat je jouw publiek onderdeel worden van het verhaal. Breng historische figuren tot leven, herbouw oude ruïnes of laat een video zien van een indrukwekkende gebeurtenis die plaatsvond op die exacte plek. Leer historie begrijpen, kijk op een andere manier naar het landschap of ontdek nieuwe plekken. Met de magie van augmented reality zie jij deze verhalen voor jouw eigen ogen gebeuren! 

Laat je leiden door de app

Tijdens het maken van een mooie wandeling of fietsroute vinden we het belangrijk dat de aandacht bij de natuur ligt. Om deze reden kunnen gebruikers de route volgen middels een gemakkelijke kaart. Ben je aangekomen op een belangrijk punt? Met een kort signaal word je hier als gebruiker van op de hoogte gesteld. Pak jouw telefoon erbij en laat je verwonderen door het visuele verhaal!

Wil je de route geheimhouden en in plaats daarvan rondspeuren? Dan is het ook mogelijk om een fotospeurtocht te ontwikkelen. Met twee hints – het zoekgebied en bijvoorbeeld een herkenningspunt – word je uitgedaagd om de locatie op eigen houtje te vinden. Is dit gelukt? Dan krijg je als beloning het volgende stukje van het verhaal. 

Verrijking van de wereld

Om jouw verhaal op de juiste manier over te brengen, zijn er verschillende mogelijkheden om dit te vertellen. Middels audio en video is het mogelijk om op een simpele manier de gebruiker mee te nemen in het verhaal. Wil je de gebruiker helemaal onderdompelen, dan kan augmented reality het verhaal écht kracht bijzetten. 

Maar ook voor de kleine avonturiers is een ByAR wandeling een leuke bezigheid! Ga opzoek naar de kabouters in de bossen, leer hoe groot een hert écht is of help bij de voorbereidingen van een middeleeuwse bruiloft. Met de combinatie van informatie en gamificatie word je als gebruiker uitgedaagd onderdeel te worden van het verhaal. 

Eigen verhaal of eigen app?

Heb je een mooi verhaal wat je wilt delen met de wereld, maar zijn de middelen binnen de organisatie beperkt? Wellicht is het dan mogelijk om jouw verhaal toe te voegen aan een bestaande ByAR app. 

Mocht je het helemaal eigen willen maken, dan is het ook mogelijk om een custom made app te laten ontwikkelen. Samen zullen we nadenken over het design, de kaart en de verhalen om het helemaal aan te laten sluiten bij jouw organisatie. 

Een unieke ByAR wandeling is dus voor iedereen mogelijk. Of je nu alleen een route hebt of een hele eigen app wil laten ontwikkelen, er is altijd een oplossing voor jouw verhaal. 

Maak het helemaal eigen

Heb jij mooie verhalen die je graag zou willen vertellen? Dan denken we graag met je mee om jouw verhaal op de kaart te zetten. De mogelijkheden zijn eindeloos! Stuur ons een berichtje, dan plannen we snel iets in!

24-04-2023
, , ,