Bel ons

In mei gaan we erop uit!

Interactieve wandelingen door ons prachtige Nederland

Het broedseizoen is weer begonnen, het weer wordt steeds aangenamer, tijd om erop uit te gaan! Graag zetten we dan ook een aantal verschillende location-based apps in het zonnetje. Wellicht wat inspiratie om Nederland verder te ontdekken, voor ieder wat wils!

Met de neus naar buiten

In mei wordt het weer steeds aangenamer. Een goede reden om de zon op te zoeken en een frisse neus te halen! Dit combineren met innovatieve en immersieve storytelling klinkt ons als muziek in de oren. Van Limburg tot Zuid-Holland, hier zijn enkele tips.

Madurodam

Madurodam. Moet je meemaken. En daar zijn wij het helemaal mee eens! Sinds afgelopen jaar is er nóg meer te beleven in de Nederlandse miniatuurstad. Ga opzoek naar de foto-hints, speel de leuke augmented reality minigames en verzamel zoveel mogelijk punten! Met Madurodam Quest kijk je op een nét andere manier naar Madurodam. Wie kan de meeste punten winnen bij jullie thuis?

Kasteel Valkenburg

Samen met Kasteelruïne en Fluweelengrot Valkenburg bouwen we het in 1672 vernielde kasteel weer op. Klinkt onmogelijk? Dankzij de mogelijkheden van augmented reality kan het kasteel toch in ere hersteld worden. En jij kan als bezoeker meehelpen!

Of reis naar 1495 en maak kennis met marktkoopman Lambert, schoonmaakster Heleen en bedienden Raes en Yda. Ze zijn allemaal druk bezig met de voorbereidingen voor de bruiloft van Jan van Pallandt en Anna van Culemborg. Wellicht kan je ze een handje helpen?

Discover Hansa

De rijke geschiedenis van Hanzesteden in Nederland en Duitsland is het waard om beleefd te worden! De muurschilderingen van kunstenaarscollectief De Strakke Hand blikken terug op het verleden, met een twist naar nu. Ben jij nou in één van deze Hanzesteden? Download dan zeker de Discover Hansa app om deze muurschilderingen tot leven te laten komen! Laat je verrassen door de grappige en verrassende verhalen welke met augmented reality verteld worden.

Hidden Tracks

Dansend de muzikale parels van Eindhoven ontdekken? Dát doe je via de Muziekwandeling in Hidden Tracks-Eindhoven. 

De muzikale wandeling is een perfecte reden om je benen eens goed te strekken. Tijdens de interactieve wandeltocht maak je kennis met inspirerende muziekverhalen, backstagemythes en verborgen parels in het muziekcentrum van Eindhoven.  

De wandeling is verrijkt met augmented reality. De ouderwetse archiefbeelden- en concertposters vliegen je dan ook letterlijk op de oren! Via de Hidden Tracks-app ontdek, zie en beleef je zelf het muzikale verleden van Eindhoven.

Picca Hunt

Liever in de buurt een frisse neus halen? Wees niet getreurd, ook daar hebben we een oplossing voor! Met onze Picca Hunt app is het mogelijk om overal ter wereld een fotospeurtocht te maken. Bedenk een leuke route, maak mooie foto’s, voeg minigames toe en upload jouw fotospeurtocht voor andere Picca Hunters om te spelen!  

Ook voor slecht weer

Ondanks dat de lente echt begonnen is en de lammetjes in de wei springen, kent ook mei zijn slechte dagen. Voor deze dagen hebben we een aantal tips van leuke binnenlocaties met augmented reality om zeker een bezoekje te brengen.

Maquette Maastricht

Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Centre Céramique in Maastricht. Een 17e eeuwse fysieke maquette wordt hier met de nieuwste technologieën letterlijk tot leven gebracht. Door middel van augmented reality zal deze virtuele maquette voor jouw neus verschijnen. Wandel door de smalste straatjes en ontdek wat er zich vroeger af heeft gespeeld. Als kijker word je in totaal door vijf verschillende verhalen meegenomen en ontmoet je een aantal historische personages. 

Discover Hansa

Mocht het weer nu een beetje tegenvallen, maar ben je wel razend benieuwd naar de Hanzesteden verhalen? Ook thuis is de Dicover Hansa app een bron van visueel vermaak. Kies een Hanzestad uit, laat de muurschildering in jouw huiskamer verschijnen en beleef de verrassende verhalen vanuit het comfort van jouw eigen stoel.

Opdat wij nooit vergeten

Naast het mooie weer is de meimaand ook een maand gevuld met belangrijke gebeurtenissen die zich af hebben gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Samen met verschillende organisaties hebben we een aantal van deze indrukwekkende verhalen op een innovatieve en immersieve manier mogen vertellen.

Brabant Remembers

Samen met jouw persoonlijke gids Flo word je meegenomen naar het oorlogsverleden van Brabant. Bezoek de locaties waar de verhalen zich toen écht hebben afgespeeld. In elk van deze verhalen wordt een situatie nagespeeld met een groot dilemma. Sterker nog, jij wordt onderdeel van elk verhaal … Want welke keuze zou jij maken als jij in hun schoenen stond? Deze verhalen zijn te bekijken op de locaties waar het écht heeft afgespeeld. Of stap vanuit het comfort van jouw eigen huis, door een digitale portal, naar vijf verschillende Brabantse gebieden om terug in de tijd te gaan.

Venray Remembers

Fiets, wandel of rij door de oorlogsgeschiedenis van Venray en omgeving met Venray Remembers. Langs de route ‘Aan de andere kant’ staan de herkenbare bankjes waar waargebeurde oorlogsverhalen beleefd kunnen worden. Ontmoet bijvoorbeeld de Duitser Hans Wulff en de Canadees David A. Bridgen. Tijdens een luchtgevecht kwamen zij met elkaar in aanraking. Hoe zal dit aflopen?

Oorlogsmuseum Overloon

In het Oorlogsmuseum Overloon zijn de brokstukken van de AVRO Lancaster NN775 tentoongesteld. De bommenwerper meet maar liefst 31 bij 21 meter, en vliegt rond door het museum! In augmented reality dan wel, maar alsnog is het een indrukwekkend gebeuren. 

Het enige wat je hoeft te doen is scannen en kijken. Bij het toestel liggen drie grote vloerstickers die bezoekers kunnen scannen via de app met hun smartphone. Hierna kunnen zij met eigen ogen zien hoe de bommenwerper er ooit uit zag. Ook krijgen bezoekers via de app insights over de cockpit, staart, motoren en het landingsgestel. Daarnaast wordt er uitgebreid stilgestaan bij de 7-koppige bemanning die in 1945 crashte, hun namen en gezichten zullen hierdoor niet worden vergeten.

Nog veel meer te ontdekken!

Hopelijk hebben we jou genoeg inspiratie kunnen geven om de benen te gaan strekken! Naast deze apps zijn er nog meer verhalen en wandelingen te beleven in verschillende apps. Proeft dit naar meer en zou je graag zelf een leuke, interactieve wandeling willen ontwikkelen? Neem dan zeker contact met ons op, we denken graag met je mee!

01-05-2023
, ,