Bel ons

Gouden Giraffe Award – Philips Lifestyle Global Press Event

AR, VR. Het biedt oneindig veel nieuwe mogelijkheden. Philips heeft dat aangetoond met het event ‘The Wonder of You’. Dit impactvolle event dingt mee naar de Gouden Giraffe in de categorie Brand Events. Op maandag 3 april was de avond dan daar. Niet één maar twee (!!) gouden awards: de Gouden Giraffe voor Beste Merkevenement en de Gouden Giraffe voor Meest Innovatieve Concept. De Gouden Giraffe awards worden toegekend aan de beste marketing- en communicatie-evenementen van het jaar. #TheWonderofYou werd uitgevoerd in 16 landen, vertaald in 7 talen, met een totaal bereik van 3,1 miljard; 640 artikelen, 235 social posts, veel enthousiaste reacties van pers en influencers.

Het overall concept is gebaseerd op een unieke en persoonlijke ervaring. De gasten werden verwelkomd in de locatie door de Philips PR officers. Hier konden ze genieten van een hapje en drankje. Vervolgens werden ze voorgesteld aan een persoonlijke host, die ze nogmaals welkom heette en begeleide naar een eigen hotelkamer. Op weg naar de hotelkamer legde de host al kort de verwachtingen van de experience uit, dit met name om de gast op zijn of haar gemak te stellen, aangezien de totaalbeleving een intense ervaring was.

Eenmaal aangekomen in de hotelkamer mocht de gast plaatsnemen voor de TV. Hier speelde een kort Philips brand movie om de Philips positionering top of mind te hebben. Aansluitend ging de brand movie over in de aankondiging van de persoonlijke VR beleving die ze te wachten stond, dit werd gevisualiseerd door de ‘blue dot’ een visuele weergave van de verteller. Na deze aankondiging had de host een korte persoonlijke intake met de gast. Er werden
drie vragen gesteld:
• Noem 3 mensen die dicht bij je staan
• Noem een moment waarop je trots was op jezelf
• Noem de 3 kenmerken van vriendschap

De gast sprak de antwoorden in middels een speciaal op maat gemaakte iPad app. Dan volgde een korte uitleg over de VR beleving; hoe het werkt en dat de interactie de beleving optimaliseert. Maar met name was dit bedoeld om de gast op het gemak te stellen, want het voelt toch vreemd als er iemand naar je kijkt, terwijl je een VR-bril op hebt. En dan was het moment daar dat de VR beleving kon starten.

Dit was het begin van de virtuele reis door The Wonder of You, oftewel: je eigen lichaam. Na afloop van de VR beleving nam de host de VR-bril en controllers weer aan en vroeg uiteraard hoe de beleving was geweest. Daarna nam de host de gasten mee naar het Philips PR team voor een hapje en een drankje, en met name om na te praten over de totaalbeleving en de rol die Philips inneemt in het leven van de mens met zinvolle producten en oplossingen die mensen helpen goed te leven, gezond te blijven en van het leven te genieten.

Bron: Vimeo

#TheWonderofYou

Voor dit Philips Global Lifestyle Press Event is deze immersive event experience ontwikkeld waarin een fysieke product presentatie samenkomt met een indrukwekkende video-, VR- en AR-beleving. Het concept van deze totaalbeleving heet: #TheWonderofYou.

The Wonder of You was (en is nog steeds) een uniek wereldwijd event waarin persoonlijk (live) contact met influencers en lifestyle pers op een succesvolle manier gecombineerd is met high-end technology zonder daarbij een warme persoonlijke touch te verliezen. Integendeel, tijdens een indrukwekkende AR-, VR- en videobeleving was er juist volop tijd en ruimte voor een zeer persoonlijke beleving die door de deelnemers als hoogst bijzonder werd ervaren.

Deze immersive experience werd overal ter wereld, binnen de veilige COVID-19 normen, uitgevoerd. In Nederland betekende dit dat gasten in een klein gezelschap werden ontvangen en aansluitend 1-op-1 werden begeleid door een Philips-host op een hotelkamer. Na de Video & VR-experience, vond er een persoonlijke product presentatie plaats die perfect aansloot op de behoefte van de persoon in kwestie. Ter afsluiting konden de gasten nog napraten in het gezelschap van de Philips PR medewerkers.

In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kwam men met een groep van maximaal 10 personen samen. Gezamenlijk beleefde zij de video experience en aansluitend ging men alleen naar een hotelkamer voor de VR-beleving. Ter afsluiting was een diner georganiseerd waar de producten werden gepresenteerd door Philips.

In New York mochten nog geen groepen samenkomen en werden alle gasten 1-op-1 verwelkomd in een hotelkamer waar zij de totale beleving ervaarden.

De dag na de fysieke eventervaring ontvingen de gasten een persoonlijk mail van hun Philips contactpersoon met een QR-code. Met deze QR code konden de gasten het event in het kort nog eens na beleven in AR, waarbij Philips in 3D bij de gasten op tafel verscheen. Uiteraard ook hier weer: een verrassende persoonlijke ervaring.

Bron tekst: eventbranche.nl

Gefeliciteerd!

Technologie is nooit de boodschap, maar ondersteuning. Dat was de boodschap van Philips maar ook een kracht van het project. De jury was lovend over de persoonlijke aandacht, die ieder gast kreeg en vooral ook de manier waarop Virtual Reality en Augmented Reality werd geïntegreerd.

Gefeliciteerd Philips voor het winnen van de twee Gouden Giraffes! We zijn trots dat we aan dit project mee hebben mogen werken. En bedankt Turn Key Business Events voor de samenwerking!

03-05-2023
,